avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dreptul la somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dreptul la somaj

Salut ! In luna martie am parasit vechiul loc de munca prin acordul partilor dupa care in aprilie mi-am deschis o intreprindere individuala.Intrebarea mea este daca pot beneficia de somaj in cazul in care cu aceasta intreprindere individuala nu am avut niciun venit si in caz afirmativ ce ar trebui facut. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: nexter , utilizator 15:46, 29 Iulie 2010
Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj trebuia ca in perioada cat ati avut I.I. saplatiti contributia la somaj in baza unui contract de asigurare incheiat cu AJOFM.
Va multumesc pentru raspuns. In cazul in care nu am incheiat un contract cu AJOFM-ul pot face acum acest lucru pentru a plati si lunile din urma ? si ce suma ar trebui platita daca nu am avut venituri ?
1. Contractul cu AJOFM produce efecte de la data incheierii lui (nu are efect retroactiv).
2. Suma minima asigurata este salariul minim pe economie (600 lei).
3. Conditia pusa de Legea 76/2002 este ca sa aveti contracte de asigurare si cu Casa de Pensii si cu Casa de Asigurari de Sanatate, incheiate inainte sau concomitent cu cel incheiat cu AJOFM.
Va multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributie la fondul de sanatate valvalentina valvalentina As dori sa stiu daca in situatia in care nu mai am serviciu, imi pot plati singura contributia la fondul de sanatate public, pt a beneficia de medicul de ... (vezi toată discuția)
Cum pot plati din mana contributiile la pensie, sanatate si somaj? ionut2001 ionut2001 Salut, am un bun amic care are urmatoarea intrebare: \\"Daca nu lucrez si doresc sa imi platesc din mana tot ce trebuie platit, cat as plati lunar si as avea ... (vezi toată discuția)
Disponibilizare, salarii compensatorii, somaj demnitate demnitate Dupa noul cod al muncii perioada de contributie la fondul de somaj trebuie sa fie de 12 luni? Nu am decat 6 luni , am intrerupt 4 luni. As putea sa-mi platesc ... (vezi toată discuția)