avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... ADMITERE BAROU 2007
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

ADMITERE BAROU 2007

As vrea sa stiu aproximativ cu cat timp inainte va aparea tematica si bibliografia pentru examenul din noiembrie anul acesta?? am consultat tematica si bibliografia de anul trecut dar presupun ca trebuie sa apara pt examenul de anul acesta...Am terminat facultatea anul acesta si as dori sa dau examen la Baroul Sibiu cu toate ca sunt o multime de lucruri pe care nu le stiu inca si as dori sa le aflu: in cazul fericit de promovare a examenului, in cat timp trebuie sa-mi gasesc un maestru?? sunt sanse de a intra daca ma apuc de invatat de maine? va rog frumos sa-mi raspundeti in masura in care cunoasteti aceste lucruri. merci mult :)
Cel mai recent răspuns: Antonio-Silviu Mutulescu , Avocat 15:59, 8 Decembrie 2007
LuCiA23 a scris:

Am nevoie de o lamurire, va rog mult! Privitor la actiunea in revendicare mibiliara(civil)- domeniul acesteia e restransa la situatiile in care bunurile mobile au iesit VOLUNTAR din stapanirea proprietarului??? invat dupa chelaru si la un moment dat se cam contrazice...sau e gresala de tipar?! va rog mult sa ma lamuriti...multumesc:)

Exista 3 situatii:
1. Revendicarea bunurilor mobile de la posesorul de rea-credinta, de la un hot sau de la un gasitor
- actiune impresctiptibila
2. Revendicarea bunurilor mobile de la posesorul de buna-credinta
- revendicarea este de cele mai multe ori imposibila: art. 1909 C.Civ "Lucrurile miscatoare se prescriu prin faptul posesiunii lor, fara sa fie trebuinta de vreo curgere de timp". Pentru a putea invoca acest articol trebuie intrunite conditiile:
a). proprietarul sa se fi desesizat voluntar de bunul sau mobil, incredintandu-l prin contract unui detentor precar
b). detentorul precar sa instraineze bunul mobil respectiv unei terte persoane, fara sa aiba consimtamantul proprietarului
c). tertul sa dobandeasca bunul mobil cu buna-credinta de la detentorul precar si nu de la adevaratul proprietar printr-un act traslativ de proprietate
d). posesia tertului dobanditor de buna-credinta sa fie efectiva sau reala.
Actiunea in revendicare este paralizata prin invocarea art. 1909 alin 1 C.civ, proprietarul initial are la dispozitie o actiune in despagubire impotriva detentorului precar.
3. Revendicarea bunurilor mobile de la posesorul de buna-credinta care le-a dobandit de la un hot sau de la un gasitor
- actiunea in revendicare trebuie introdusa in termen de 3 ani din momentul sustragerii sau pierderii bunului. Fostul proprietar, obligat la restituire, are la dispozitie o actiune in despagubire impotriva celui de la care l-a cumparat. Daca l-a cumparat de la balci, targ etc. proprietarul revendicant este obligat sa-i plateasca pretul pe care l-a dat.
La organizare sa zicem ca am terminat de citit statutul, legea si codul deontologic. Unele subiecte mi s-au parut foarte scurte. Ma gandesc ca la oral trebuie sa dezvoltam foarte mult, dar daca nu ai de unde ce faci? Voi in afara de textul legii, statutului si codului ati mai citit si altceva?

Mai am nevoie de un subiect la procedura civila: Actiunile petitorii si posesorii ( asemanari si deosebiri) . Are cineva asa ceva?

Multumesc si mult succes la ultima suta de metrii:D ! Eu unul nu mai pot, simt ca ma sui pe pereti si am o stare de oboseala continua.
Ciao!
Am remarcat in ultimele zile ca ultimele mesaje postate apar foarte greu.
Am presupus ca este datorita numarului mare de pagini, de aceea am deschis un subiect nou in continuare.

subiectul nou se numeste: admitere in avocatura partea a doua.
Multumesc tare mult pt actiunea in revendicare mobiliara. era ceva neclar pe acolo dar acum m-am lamurit.:)
nu va suparati!am si eu o rugaminte!are cineva subiectul ala cu infractiunea consumata si infractiunea epuizata?

multumesc!:)

Alte discuții în legătură

Intrebare examen admitere avocat stagiar emilalexandru emilalexandru Buna ziua, Va rog sa imi spuneti, in cazul in care stiti, daca subiectele din sesiunea februarie sunt aceleasi (ca tematica) cu cele din septembrie 2009. Mai ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2009 CABINET DE AVOCAT CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" Stimati colegi , aveti cumva informatii in legatura cu sustinerea examenului de admitere in Barou-2009? Multumesc anticipat ;);) (vezi toată discuția)
Subiecte 2006 sugarreach sugarreach Care au fost subiectele din aceasta sesiune - nov. 2006?? Daca se poate pentru Iasi!!! Multumesc (vezi toată discuția)