avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... furt calificat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

furt calificat

Buna ziua. Revin cu un subiect de pe 19 iulie.

Am primit o citatie pe care nu o inteleg. Pe larg acum o luna mi s-a furat geanta. Hotul prins, 7 ore de declaratii etc. Astazi primesc o citatie in care zice asa: "Numele meu, adresa, este chemat in instanta, in calitate de inculpat, in proces cu Numele talharului, in calitate de inculpat pentru fond- furt calificat.

In urma recomandarilor am mers la judecatorie sa vad dosarul. Prima oara nu sosise de la parchet. Astazi am mers si mi s-a spus ca dosarul este la procuror.
Cat timp se tine dosarul de catre procuror ca se apropie termenul de proces si eu tot nu am putut vizualiza dosarul?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 13:09, 29 Iulie 2010
Daca ati primit citatie emisa de instanta, ma scuzati, dar dupa toate regulile normale
dosarul este deja la instanta.

Verificati citatia sa vedeti cine a emis- o! In cazul de fata cred ca este Parchetul, nu instanta. S- ar putea sa va fi indus in eroare formularea " in proces cu", continuta de tipizat!

Pe citatie trebuie sa fie mentionat si camera/ biroul unde sunteti chemat.
Dvs. sunteti victima din cate inteleg, nu inculpat. Probabil pe citatie este o greseala. Dvs. nu aveti de ce sa vizualizati dosarul.Hotului trebuie sa i se fi prezentat materialul de urmarire penala.
Ceva nu este in regula :
-daca vi s-a furat geanta cum sa aveti calitatea de inculpat? poate de parte vatamata si este o eroare pe citatia pe care ati primit-o sau nu ati lecturat-o indeajuns de bine,
-apoi, daca citatia este intr-adevar de la instanta ceea ce nu prea cred, dosarul este intrat pe rolul acesteia si are un nr. de dosar aferent , un termen stabilit si un complet,
- mai mult decat atat, trebuia sa fiti citat si la parchet in faza de urmarire penala, inainte ca dosarul sa ajunga in instanta.
Concluzie:reveniti cu detalii pentru clarificarea situatiei .
Citatia este stampilata de seful instantei si spune ca sunt chemat in instanta la camera x pe data y. Dumneavoastra "simonette12" v-am trimis-o scanata si mi-ati spus sa merg sa citesc rechizitoriul. Am fost astazi la arhiva si mi s-a spus ca dosarul este la procuror.
pentru cine vrea sa ma ajute pot trimite citatia scanata.

Va multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Citatie - plangere pentru furt vali19 vali19 Am primit o citatie pe care nu o inteleg. Pe larg acum o luna mi s-a furat geanta. Hotul prins, 7 ore de declaratii etc. Astazi primesc o citatie in care zice ... (vezi toată discuția)
Furt mega image alexandru250100 alexandru250100 buna ziua! acum 5 luni, o prietena a furat dintr-un magazin mega image 2 produse in valoare de 25 de lei (in total). politia a fost chemata, am mers cu ea in ... (vezi toată discuția)
Citatie toni1206 toni1206 Buna ziua! As dori un sfat daca se poate in legatura cu urmatoarele: In urma cu doi ani am fost victima unei talharii, in urma careia mi s-a furat geanta cu ... (vezi toată discuția)