avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... 8 ore vs. munca la domiciliu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

8 ore vs. munca la domiciliu

Un angajat da firma la care a lucrat ( care si-a incheiat activitatea dupa un conflict , prin concediere colectiva) in judecata pentru recalcularea salariului .Persoana desi a fost angajata cu CIM cu 8 ore (fiind trecuta in pontaj ca prezenta) a desfasurat activitate la domiciliu #-o,fiind de fapt platita in functie de cantitate conform intelegeri verbale.Erau totusi consemnate intr-un caiet cantitatile de marfa predate spre prelucrare si preluate dupa executarea operatiunilor respective. Sumele care i se cuveneau dupa munca prestata care depaseau salariul din CIM erau trecute ca premii.Fostul angajat este nemultumit de faptul ca desi s-au marit salariile pretul pe operatiune executata la domiciliu nu s-a modificat ,fiind astfel dezavantajat.
De asemenea dupa conflictul izbucnit intre angajati si angajator (greva spontana nemotivata) angajatii care nu s-au mai prezentat la munca au fost trecuti absenti nemotivati ,inclusiv cei care de fapt munceau la domiciliu.Astfel , fostul salariat cere si plata acelor zile.
La primul termen, reclamantul(salariatul) a prezentat caietele cu evidenta cantitativa a muncii prestate la domiciliu si i s-au incuviintat martori .Cum se poate apara societatea ?:-/
Cel mai recent răspuns: ContSters478 , utilizator 22:43, 8 Septembrie 2007
Prin contractul de munca . Daca in contract se prevede ca munca se face la sediul angajatorului, si firma poate venii cu marotir care sa afirme ca activitatea angajatului se desfasura la sediul angajatorului, ca in acest scop se tinea pontajul, care poate fi dovedit cu caietul de pontaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz lucru mdum mdum LA SOCIETATEA X SALARIATII AU REFUZAT SA LUCREZE IN DATA DE 25.03.2010,MOTIV NEPLATA SALARIILOR. CUM VOR FIGURA SALARIATII IN PONTAJ IN DATA DE ... (vezi toată discuția)
Greva nelegala Florescu Madalina Florescu Madalina Buna ziua Cativa salariati au declansat in unitate o greva nelegala (spontana, fara sa anunte). Din cate inteleg, greva nu poate fi declarata nelegala de ... (vezi toată discuția)
Termene pastrare documente geamby geamby Am citit Ordinul Ministerului Economiei si Finantelor nr. 3512/2008 referitor la pastrarea documentelor, dar nu am gasit date referitoare la anumite documente ... (vezi toată discuția)