avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 891 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... importanta unui act dotal
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

importanta unui act dotal

Va rog sa ma ajutati sa gasesc solutia optima in problema mea. Pe scurt ... sunt unic mostenitor al bunicii mele, care a decedat anul trecut. De la ea mi-a ramas un act dotal in care se specifica ca ea a detinut doua terenuri, unul de 5 ha, iar altul de 15 ha, dar si o casa cu terenul aferent de 2000 m2, casa in care eu locuiesc de 8 ani impreuna cu sotia si cei doi copii. Intrebarea mea este cum trebuie sa procedez pt a recupera si cele doua terenuri prinse in actul dotal, cum pot sa dobandesc titlul de proprietate pt ele??? Pt terenul de 15 ha am o cerere depusa de bunica mea in 1991, pe legea 18, la primaria din Simnic, cum o pot folosi pt a obtine titlul de proprietate pt acest teren??? Va multumesc anticipat si astept cu nerabdare un raspuns!
Cu multa stima,
Cel mai recent răspuns: Cristina Pielmus , Avocat 22:49, 7 Septembrie 2007
Aveti nevoie, in primul rand, de un certificat de mostenitor dupa bunica. Dupa care trebuie sa aflati de la Primaria Siminic ce s-a intamplat cu cererea bunicii pentru teren. Daca a fost "uitata" pe undeva aveti ocazia sa o scoateti la suprafata pentru a depune la dosar actul de deces al celei care a formulat cererea si certificatul de mostenitor, astfel incat, in m asura in care terenul poate fi restituit, sa vi se elibereze titlul de proprietate pe numele dvs in calitate de mostenitor.
Va multumesc pt promptitudine. Cererea bunicii este la mine si are scris pe ea nr de inregistrare ce i s-a dat in 1991. Imi puteti explica exact care ar trebui sa fie pasii pe care sa-i fac pt a putea recupera terenul respectiv? Trebuie sa fac un dosar am inteles de la dv, dar scrieti-mi, va rog, ce trebuie sa contina dosarul. Apoi cu dosarul ma voi la la primaria din Simnic??? Ce ar urma dupa depunerea dosarului la primarie? Va trebui sa ajung si in instanta sau se va rezolva la nivelul primariei? Credeti ca va depinde de bunavointa primarului?
Pt celalalt teren de 5 ha al bunicii care este prins si el in actul dotal nu am gasit in actele bunicii vreo cerere de revendicare depusa de ea, dar un jurist m-a asigurat ca-l pot obtine si pe acela in baza actului dotal.
Astept un raspuns si un sfat de la dv cat mai curand.
Multe multumiri!
D-na Romascanu va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns la poblemele mele. Sunt convins ca sunteti f ocupata, de aceea va cer scuze pt insistenta. Mii de multumiri. Astept raspunsul dv.
Este vorba de dosarul pe care bunica dvs l-a constituit in vederea reconstituirii dreptului de proprietate si pe acre l-a depus la primarie. Aveti dreptul sa solicitati primariei eliberarea titlului de proprietate pe numele dvs , dar numai dupa ce ati depus actul de deces al bunicii si certificatul de mostenitor. Aceste acte trebuie sa ajunga la dosarul pe acre bunica dvs l-a depus la Primarie.
Ultima modificare: Vineri, 7 Septembrie 2007
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc mult pt raspuns. Voi face exact cum m-ati sfatuit pt terenul de 15 ha pt care am gasit cererea bunicii. Ce ma sfatuiti sa fac in legatura cu celalat teren de 5 ha pt care nu am gasit nicio cerere depusa. Pot sa-l obtin in baza actului dotal? Ce demersuri pot sa fac?
Mii de multumiri pt ajutorul dv.

Alte discuții în legătură

Retrocedari terenuri si mosteniri mona constantin mona constantin Buna seara, Referitor la retrocedarea terenurilor, am o speta destul de complicata. Bunicul meu, proprietar al unui teren de 60 ha, a avut doi copii, ambii ... (vezi toată discuția)
Acte proprietate teren mihay78 mihay78 Detin un teren pentru care s-a eliberat titlu de proprietate conform Legii nr.18/1991 pe numele bunicului decedat pentru suprafata de 3,5 ha;ulterior un expert ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate care nu cuprinde toti mostenitorii directi dorinm dorinm Buna ziua Va rog frumos daca ma puteti ajuta cu un raspuns vizavi de problema mea. Suntem 7 mostenitori directi (nepoti ai defunctului aceeasi calitate).Doi ... (vezi toată discuția)