avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... importanta unui act dotal
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

importanta unui act dotal

Va rog sa ma ajutati sa gasesc solutia optima in problema mea. Pe scurt ... sunt unic mostenitor al bunicii mele, care a decedat anul trecut. De la ea mi-a ramas un act dotal in care se specifica ca ea a detinut doua terenuri, unul de 5 ha, iar altul de 15 ha, dar si o casa cu terenul aferent de 2000 m2, casa in care eu locuiesc de 8 ani impreuna cu sotia si cei doi copii. Intrebarea mea este cum trebuie sa procedez pt a recupera si cele doua terenuri prinse in actul dotal, cum pot sa dobandesc titlul de proprietate pt ele??? Pt terenul de 15 ha am o cerere depusa de bunica mea in 1991, pe legea 18, la primaria din Simnic, cum o pot folosi pt a obtine titlul de proprietate pt acest teren??? Va multumesc anticipat si astept cu nerabdare un raspuns!
Cu multa stima,
Cel mai recent răspuns: Cristina Pielmus , Avocat 22:49, 7 Septembrie 2007
Normal ar fi fost sa aveti titlul de proprietate pina acum. interesati-va la Primarie., poate aveti noroc si titlul este la ei, neridicat, iar terenul este lucrat de vreo asociatie agricola.
Daca atunci, in 1991, nu vi s-a admis cererea, acum nu se mai poate face nimic.
Au mai aparut ulterior legile 169/1997, 1/200 si 247/2005 in temeiul carora puteati sa mai depuneti cereri de reconstituire, dar dupa cum am inteles, singura cerere depusa pentru aceste terenuri e cererea depusa de bunica in 1991. Oricum conform legii 18/1991 vi se reconstituia dreptul doar pentru cel mult 10 hectare.
Reconstituirea dreptului de prorietate in baza legii nr. 18/1991 s-a facut pentru suprafata de teren care s-a regasit in registrul agricol din anii 1959-1960, dinainte de colectivizare, chiar daca bunica a depus un act dotal din care reiesea o suprafata mai mare.
Nici pentru terenul intravilan (curte) nu aveti titlu de proprietate? Primul pas pe care trebuie sa-l faceti este sa va prezentati la primarie si veti fi indrumat de cei de acolo.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retrocedari terenuri si mosteniri mona constantin mona constantin Buna seara, Referitor la retrocedarea terenurilor, am o speta destul de complicata. Bunicul meu, proprietar al unui teren de 60 ha, a avut doi copii, ambii ... (vezi toată discuția)
Acte proprietate teren mihay78 mihay78 Detin un teren pentru care s-a eliberat titlu de proprietate conform Legii nr.18/1991 pe numele bunicului decedat pentru suprafata de 3,5 ha;ulterior un expert ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate care nu cuprinde toti mostenitorii directi dorinm dorinm Buna ziua Va rog frumos daca ma puteti ajuta cu un raspuns vizavi de problema mea. Suntem 7 mostenitori directi (nepoti ai defunctului aceeasi calitate).Doi ... (vezi toată discuția)