avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... titlu de proprietate care nu cuprinde toti ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

titlu de proprietate care nu cuprinde toti mostenitorii directi

Buna ziua
Va rog frumos daca ma puteti ajuta cu un raspuns vizavi de problema mea. Suntem 7 mostenitori directi (nepoti ai defunctului aceeasi calitate).Doi dintrei ei (frati) au cautat si solicitat terenuri apartinand bunicului. Au gasit destul de mult teren si au obtinut de la primarie un alt titlul de proprietate emis in 2007 doar pe numele lor (fara ca ceilalati mostenitori sa fie anuntati). Mentionez ca nu exista certificat de mostenitor intrucat nu s-a facut succesiunea si nu am dat vreo declaratie in acest sens. Spuneti-mi va rog cum trebuie sa procedez pt. fi trecuti in titlu de proprietate si ceilalati mostenitori.
De asemenea am fost informat de primarie ca mai exista si alte terenuri care urmeaza sa fie inscrise in titlu de proprietate pe numele celor doi terenuri ce vor fi date de catre ADS in urma solicitarii acestora. Cum pot impiedica emiterea titlului de proprietate pe numele acestor doi si trecerea tuturor mostenitorilor directi.
Mentionez ca acesti doi mostenitori au obtinut terenurile de la primarie in urma unor procese juridice si pe baza unor acte dotale ale bunicilor , extrase din registrul agricol si acesti au facut dovada calitatiide mostenitorii prin acte de stare civila si primul titlu de proprietate emis in 1992 dupa moartea bunicului (in care sunt trecuti toti mostenitoriidar doar pe o parte din teren , atat s-a gasit atunci ).Mentionez ca aceste acte au fost ascunse de ceilalati mostenitori
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 15:24, 27 August 2010
imobilele astfel obtinute sunt supuse regulilor de la succesiune. faptul ca nu sunt trecuti toti mostenitorii poate fi oricand atacat printr-o actiune in rectificare, constatare sau prin deschiderea succesiunii.
Ar trebui sa mai stiti ca reconstituirea dreptului de proprietate se face la cerere.
Drept urmare .. prima conditie pe care trebuie sa o indepliniti pentru a putea solicita sa fiti trecuti pe titlul de proprietate este de a face dovada ca ati solicitat reconstituirea dreptului de proprietate in termenul prev. de legea nr.18/1991.
Altfel .. demeersurile dvs. ar putea fi inutile.
Baniesc ca nu ati facut cerere de reconstituire a dreptului de proprietate. Deci, in mod legal, cei ce au facut cerere(unchii) au primit TP.
Acum trebuie sa deschideti o actiune in instanta pentru anularea TP si intocmirea unui nou TP care sa cuprinda toti mostenitorii.
Angajati un avocat specializat. E multa umblatura.
trebuie facuta succesiunea dupa bunic si apoi promovata o actiune in instanta pt anularea titlului de proprietate. ar fi bine sa va angajati un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate cu mostenitor omis Inta Ramona Inta Ramona Parintii bunicii mele sunt decedati. Anul acesta s-a emis titlu de proprietate in care sunt trecuti fratii bunicii mele cu exceptia ei. Ce se poate face in ... (vezi toată discuția)
Trecerea pe titlul de proprietate ca mostenitor ion73 ion73 Va rog sa imi spuneti pasii pe care trebuie sa-i urmez pentru trecerea pe titlul de proprietate al carui titular este bunicul meu, decedat din 1983, titlul ... (vezi toată discuția)
Importanta unui act dotal renata renata Va rog sa ma ajutati sa gasesc solutia optima in problema mea. Pe scurt ... sunt unic mostenitor al bunicii mele, care a decedat anul trecut. De la ea mi-a ... (vezi toată discuția)