avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reducere indemnizatie pentru crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reducere indemnizatie pentru crestere copil

Buna ziua,
va rog sa ma ajutati intr-o problema: doresc sa actionez in judecata statul impotriva deciziei de reducere cu 15% a indemnizatiei pentru cresterea copilului.
Locuiesc in Sibiu. Va rog sa ma indrumati de unde sa incep.
Va multumesc,
Cu stima,
Bogdan.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:22, 4 August 2010
Si care ar fi motivul actiunii ? ... cuantumul indemnizatiei este stabilit prin act normativ care poate fi mdificat oricand doreste Guvernul ...
freeelis a scris:

Si care ar fi motivul actiunii ? ... cuantumul indemnizatiei este stabilit prin act normativ care poate fi mdificat oricand doreste Guvernul ...

Am deschis acest subiect tocmai pentru a afla mai multe detalii, inclusiv daca am un motiv de care sa ma leg.
Nu am studii juridice, motiv pentru care am cerut sfaturi.
Multumesc.
Cuantumul indemnizatiei pentru CCC este stabilit printr-un act normativ care poate fi modificat oricand.
Legiuitorul este cel care stabileste cuantumul acelor ajutoare date de stat. Nu cred ca este prevazut intr-un act sau in Csntitutie obligatia ca statul sa nu micsoreze cuantumul acestor ajutoare.

Este o actiune foarte dificila ...
Am inteles.
Ideea este ca sotia beneficiaza de aceasta indemnizatie de mai mult de un an. Deci, daca a beneficiat de cei 85% pana acum, nu exista posibilitatea de a ataca in instanta hotararea de diminuare?
Multumesc.
Ca sa atacati in instanta trebuie sa invocati neconstitutionalitatea acelui articol ... fapt ce este greu de acceptat de catre Curtea Constitutionala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pentru cresterea copilului cosminjube cosminjube As avea ceva sanse, daca as da statul in judecata pentru ca a taiat 15% din indemnizatia pentru cresterea copilului? Si cam ce actiune ar trebui sa promovez? ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii in perioada 03.07.2010-31.12.2010 liviu2006 liviu2006 Buna ziua! Daca la data de 04.08.2010 , am fost pensionat pe caz de boala , pensie de invaliditate , data la care era Leg.118/2010 , care nu prevedea ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie ccc-principiul contributivitatii saccontala saccontala buna ziua, in legatura cu masura care urmeaza sa fie luata de Guvern privitor la indemnizatia pentru cresterea copilului (o suma fixa in loc de 85%), in cazul ... (vezi toată discuția)