avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Magazin produse bio
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Magazin produse bio

Buna,

as dori sa deschid un magazin cu produse bio, un fel de minimarket dar cu produse bio(mancare, cosmetice, detergenti, ceaiuri etc.) si as dori sa stiu ce autorizatii imi sunt necesare si deasemeni spatiul daca trebuie sa indeplineasca niste conditii anume, din ce stiam eu ar trebui sa aibe doua intrari una pt clienti si una pt aprovizionare, va rog sa-mi spuneti daca ma insel si as fi recunoscatoare daca mi-ati spune si ce alte conditii trebuie sa indeplinesc pt a fi in legalitate, precizez ca vreau sa functionez ca si intreprindere individuala, se poate sub forma asta?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Suteu , Consultant fiscal 11:24, 31 Iulie 2010
Pentru a functiona ca II va trebui sa va inregistrati la ORC conform OUG 44/2008, conditiile de inregistrare le gasiti si pe site-ul ONRC redate cu foarte multa precizie.

Referitor la autorizarea magazinului, in functie de condul CAEN pe care-l veti declara in cadrul II veti sti si ce autorizatii va trebuiesc, avand in vedere natura activitatii descrise de dvs. va trebui sa va autorizati dpv sanitar ;sanitar veterinar, PSI, mediu, primarie ( in functie de DECIZIILE Consiliului local din orasul, localitatea unde veti deschide magazinul, etc., vezi si OG 99/1999 in acest sens)

Atentie la declaratia 070 care se va transmite la Admnistratia financiara, in vedera obtinerii CIF, pentru ca prin ea va veti declara natura impozitelor paltite:
TVA prin optiune la infiinatare sau neplatitor de TVA (la activitatile de vanzare en -detail (amanuntul) este bine sa fiti platitor de TVA, dar dvs. decideti), impozit pe salarii, etc.

Daca veti face operatiuni intracomunitare ( achizitii probabil, adica veti achizitiona marfa din tarile UE) va trebui sa va intregistrati in REGISTRUL OPERATORILOR INTRACOMUNITARI (OUG 54/2010)

Sfatul meu,
apelati la un avocat sau jurist sa va infiinteze II-ul, precum si la un consultant fiscal sau expert contabil pentru a porni cu dreptul in intreprinderea (II-ul) dumenavoastra.

Succes !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatii si avize magazin produse naturale barbatescu elena barbatescu elena Am o mare nedumerire si anume pt functionarea unui magazin, un minimarket cu produse naturale si bio am nevoie de avize sanitar-veterinare, de la sanatate, ... (vezi toată discuția)
Farmacie/magazin produse din plante anitsirc anitsirc Buna seara! / Buna ziua! O cunostinta doreste deschiderea unei \"farmacii naturiste\" sau \"magazin naturist\". Produsele vor fi: tincturi, gemoderivate, ... (vezi toată discuția)
O rulota tip coffee to go poate functiona legal? alisa89 alisa89 Bună ziua! O rulota tip Coffee to go poate functiona legal și primi toate aprobările necesare pentru un punct fix de lucru dacă nu are pe carte menționat ... (vezi toată discuția)