avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 269 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... cedo cauze
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

cedo cauze

buna ziua .
va rog sa-mi spunetii,daca:
- este obligatoriu, in cadru primei cereri adresate Grefei C.E.D.O. ,ce trebuie depusa in termen de 6 luni s-a se anexeze in copie ,toata documentatia cauzelor anterioare si al cauzei al carei hotarare irevocabila se ataca.
-deasemenea va solicit ca-mi spuneti daca este suficient doar sa anexez toate hotararile si caile de atac formulate de petenta pe parcursul derularii acestor cauze.
Va multumesc pentru ajutor
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:26, 31 Iulie 2010
da in principiu. grefa cedo daca constata admisibila cererea solicita si alte acte daca e nevoie, si e in interesul cauzei dvs. sa depuneti tot ce este pertinent.
ar trebui consultat un avocat pentru a va spune si ce sanse aveti (pentru a nu ingreuna fara rost agenda de lucru a CEDO), si si modul concret de redactare
Va multumesc, dar am retinere cu privire la volumul mare al dosarului (peste 200 pagini) care ar fii mai redus daca as trimite numai hotararile .
Va intreb daca nu ar fi ,de recomandat sa traduc cererea in lb. franceza sau lb. engleza.pentru a nu avea probleme la traducerea corecta a cererii.
Inca odata avetii,inalta mea consideratie.
Ultima modificare: Vineri, 30 Iulie 2010
officemvp, utilizator
nu trebuie tradus nimic ca au acolo pe cine trebuie.
tocmai deia va spun sa contactati un avocat pentru ca nu trebuie depuse toate actele, doar cele relevante.... care sa se centreze pe drepturile lezate (proces echitabil... etc)
Din momentul în care sunteţi în posesia unui formular de cerere, trebuie să-l îndepliniţi atent şi lizibil înainte de a-l expedia cât mai repede posibil. El trebuie să cuprindă :
• un scurt rezumat al faptelor, precum şi plângerile Dumneavoastră ;
• menţionarea unuia sau a mai multor drepturi garantate de Convenţie care consideraţi că au fost încălcate ;
• recursurile pe care deja le-aţi exercitat ;
• o copie a deciziilor pronunţate în cazul Dumneavoastră de către toate autorităţile publice vizate. Aceste documente nu vor fi trimise înapoi, trimiteţi deci numai copiile.

Grefa poate să vă solicite documente, informaţii sau explicaţii suplimentare referitoare la plângerea Dumneavoastră.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redactarea cererii. ContSters88476 ContSters88476 As vre sa stiu cam cit m-ar putea costa redactarea unei cereri de recurs la C.E.D.O., intrucit am inteles ca avocatul este obligatoriu doar in faza a doua, ... (vezi toată discuția)
Cerere cedo - strasbourg fiore6 fiore6 Buna ziua! Am redactat o cerere pentru Cedo, insa nu stiu daca ar fi mai bine sa o trimit in lb engleza sau in lb romana. Care este diferenta si daca trebuiesc ... (vezi toată discuția)
Proces la cedo -actiune in limba romana mezzo 61 mezzo 61 Soacra mea a ajuns cu 2 dosare la CEDO ,unul tradus in franceza ( ruxanda ionescu impotriva romaniei ) castigat la 12 oct 2006 ,celalalt netradus ,depuse la ... (vezi toată discuția)