avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 249 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... redactarea cererii.
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

redactarea cererii.

As vre sa stiu cam cit m-ar putea costa redactarea unei cereri de recurs la C.E.D.O., intrucit am inteles ca avocatul este obligatoriu doar in faza a doua, daca cererea este admisa.
Cel mai recent răspuns: Dan Top , Avocat 10:07, 3 Mai 2009
Onorariul pentru actele redactate de un avocat, inclusiv pentru redactarea unei cereri la CEDO, difera de la avocat la avocat, fiind stabilit si in functie de complexitatea cauzei cu privire la care va redacta cererea, motiv pentru care trebuie sa studieze toate hotararile pe care le detineti pronuntate de instantele din Romania, epuizand astfel toate caile de atac pentru admisibilitatea unei cereri la CEDO.
Va recomand sa luati legatura cu un avocat, sa-i prezentati toate inscrisurile pe care le detineti si, in functie de acestea sa va comunice onorariul.
Succes! ;)
dmh a scris:

As vre sa stiu cam cit m-ar putea costa redactarea unei cereri de recurs la C.E.D.O., intrucit am inteles ca avocatul este obligatoriu doar in faza a doua, daca cererea este admisa.


Nu exista recurs la CEDO, ci doar plangere individuala care are ca obiect incalcarea de catre tara noastra a unuia din drepturile enunţate în Convenţia europeană a Drepturilor Omului.
La început Curtea trebuie să examineze dacă cererea Dumneavoastră este admisibilă : aceasta înseamnă că cazul trebuie să satisfacă unele condiţii definite în Convenţie .Dacă condiţiile nu sunt satisfăcute, cererea Dumneavoastră va fi respinsă.
Din momentul în care sunteţi în posesia unui formular de cerere, trebuie să-l îndepliniţi atent şi lizibil înainte de a-l expedia cât mai repede posibil. El trebuie să cuprindă :
• un scurt rezumat al faptelor, precum şi plângerile Dumneavoastră ;
• menţionarea unuia sau a mai multor drepturi garantate de Convenţie care consideraţi că au fost încălcate ;
• recursurile pe care deja le-aţi exercitat ;
• o copie a deciziilor pronunţate în cazul Dumneavoastră de către toate autorităţile publice vizate. Aceste documente nu vor fi trimise înapoi, trimiteţi deci numai copiile ;
• formularul trebuie să fie semnat de Dumneavoastră personal, în calitate de reclamant sau de reprezentantul Dumneavoastră.
La această etapă a procesului, nu sunteţi obligat să fiţi reprezentat de un avocat. Dacă, totodată, doriţi să sesizaţi Curtea prin intermediul unui reprezentant, trebuie să anexaţi la formular procura în favoarea lui.
După introducerea cererii, puteţi solicita o asistenţă judiciară. Această asistenţă nu se acordă în mod automat, nu se acordă imediat, dar numai la o etapă ulterioară a procesului.


Onorariul se negocizaza in mod liber cu avocatul pe care il alegeti pentru a va asista sau reprezenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cedo cauze officemvp officemvp buna ziua . va rog sa-mi spunetii,daca: - este obligatoriu, in cadru primei cereri adresate Grefei C.E.D.O. ,ce trebuie depusa in termen de 6 luni s-a se ... (vezi toată discuția)
Cedo b.stefan78 b.stefan78 Dupa ce am primit o hotarare irevocabila de la Curtea de Apel ,am inteles ca in tara nu mai pot sa fac nimic in ceea ce priveste aceasta hotarare.Singura ... (vezi toată discuția)
Reprezentant oficial strasburg monacolady26 monacolady26 Buna ziua, Numele meu este Stefan Cornelia si astazi 31.05.2009 este prima mea logare pe acest site. Va transmit acest mesaj deoarece am o nelamurire cu ... (vezi toată discuția)