dmh a scris:
As vre sa stiu cam cit m-ar putea costa redactarea unei cereri de recurs la C.E.D.O., intrucit am inteles ca avocatul este obligatoriu doar in faza a doua, daca cererea este admisa.
Nu exista recurs la CEDO, ci doar plangere individuala care are ca obiect incalcarea de catre tara noastra a unuia din drepturile enunţate în Convenţia europeană a Drepturilor Omului.
La început Curtea trebuie să examineze dacă cererea Dumneavoastră este admisibilă : aceasta înseamnă că cazul trebuie să satisfacă unele condiţii definite în Convenţie .Dacă condiţiile nu sunt satisfăcute, cererea Dumneavoastră va fi respinsă.
Din momentul în care sunteţi în posesia unui formular de cerere, trebuie să-l îndepliniţi atent şi lizibil înainte de a-l expedia cât mai repede posibil. El trebuie să cuprindă :
• un scurt rezumat al faptelor, precum şi plângerile Dumneavoastră ;
• menţionarea unuia sau a mai multor drepturi garantate de Convenţie care consideraţi că au fost încălcate ;
• recursurile pe care deja le-aţi exercitat ;
• o copie a deciziilor pronunţate în cazul Dumneavoastră de către toate autorităţile publice vizate. Aceste documente nu vor fi trimise înapoi, trimiteţi deci numai copiile ;
• formularul trebuie să fie semnat de Dumneavoastră personal, în calitate de reclamant sau de reprezentantul Dumneavoastră.
La această etapă a procesului, nu sunteţi obligat să fiţi reprezentat de un avocat. Dacă, totodată, doriţi să sesizaţi Curtea prin intermediul unui reprezentant, trebuie să anexaţi la formular procura în favoarea lui.
După introducerea cererii, puteţi solicita o asistenţă judiciară. Această asistenţă nu se acordă în mod automat, nu se acordă imediat, dar numai la o etapă ulterioară a procesului.