avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 270 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... reprezentant oficial strasburg
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

reprezentant oficial strasburg

Buna ziua,

Numele meu este Stefan Cornelia si astazi 31.05.2009 este prima mea logare pe acest site.
Va transmit acest mesaj deoarece am o nelamurire cu privire la ceea ce inseamna reprezentant oficial intr-un proces la Strasburg.
In mare am sa va fac o prezentare detaliata a problemei si anume varul meu a fost condamnat pe nedrept(am dovezi in acets caz nu vorbesc in necunostinta de acuza) la 8 ani de inchisoare iar sora lui doreste sa intenteze un proces statului la Curtea Suprema de la Strsburg. In present el este in detentie. Citind site-ul Dvs (care fie spus mi-a oferit informatii extrem de utile) am inteles ca la Curtea de La Strasburg plingerea o face persoana in cauza sau un reprezentant oficial al acesteia. Asadar as dori sa stiu ce inseamna acest reprezentant oficial (adica oricare membru al familiei sau avocat) iar daca pentru expedierea documentelor are nevoie de o apostila speciala.

Va multumesc pentru amabilitatea cu care imi raspundeti.

Cu respect,

Stefan Cornelia
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:13, 1 Iunie 2009
monacolady26 a scris:

Buna ziua,

Numele meu este Stefan Cornelia si astazi 31.05.2009 este prima mea logare pe acest site.
Va transmit acest mesaj deoarece am o nelamurire cu privire la ceea ce inseamna reprezentant oficial intr-un proces la Strasburg.
In mare am sa va fac o prezentare detaliata a problemei si anume varul meu a fost condamnat pe nedrept(am dovezi in acets caz nu vorbesc in necunostinta de acuza) la 8 ani de inchisoare iar sora lui doreste sa intenteze un proces statului la Curtea Suprema de la Strsburg. In present el este in detentie. Citind site-ul Dvs (care fie spus mi-a oferit informatii extrem de utile) am inteles ca la Curtea de La Strasburg plingerea o face persoana in cauza sau un reprezentant oficial al acesteia. Asadar as dori sa stiu ce inseamna acest reprezentant oficial (adica oricare membru al familiei sau avocat) iar daca pentru expedierea documentelor are nevoie de o apostila speciala.

Va multumesc pentru amabilitatea cu care imi raspundeti.

Cu respect,

Stefan Cornelia

SE POATE NUMAI DUPA CE AI FOLOSIT TOATE CAILE DE ATAC DIN TARA RESPECTIVA......SAU DIN TARA NOASTRA.(FAC REFERIRE LA DOCUMENTATIA JURIDICA)
Se va putea introduce o cerere în faţa Curţii dacă consideraţi că aţi fost în mod personal şi direct victimă a unei încălcări a drepturilor şi garanţiilor prevăzute în Convenţie sau în protocoalele sale. Încălcarea trebuia să fi fost comisă de către unul dintre Statele legate prin Convenţie.
De la data deciziei interne definitive (în general, hotărârea celei mai înalte jurisdicţii), dispuneţi doar de un termen de şase luni pentru a depune cererea Dumneavoastră.
Din momentul în care sunteţi în posesia unui formular de cerere, trebuie să-l îndepliniţi atent şi lizibil înainte de a-l expedia cât mai repede posibil. El trebuie să cuprindă :
• un scurt rezumat al faptelor, precum şi plângerile Dumneavoastră ;
• menţionarea unuia sau a mai multor drepturi garantate de Convenţie care consideraţi că au fost încălcate ;
• recursurile pe care deja le-aţi exercitat ;
• o copie a deciziilor pronunţate în cazul Dumneavoastră de către toate autorităţile publice vizate. Aceste documente nu vor fi trimise înapoi, trimiteţi deci numai copiile ;
• formularul trebuie să fie semnat de Dumneavoastră personal, în calitate de reclamant sau de reprezentantul Dumneavoastră.
La această etapă a procesului, nu sunteţi obligat să fiţi reprezentat de un avocat. Dacă, totodată, doriţi să sesizaţi Curtea prin intermediul unui reprezentant, trebuie să anexaţi la formular procura în favoarea lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redactarea cererii. ContSters88476 ContSters88476 As vre sa stiu cam cit m-ar putea costa redactarea unei cereri de recurs la C.E.D.O., intrucit am inteles ca avocatul este obligatoriu doar in faza a doua, ... (vezi toată discuția)
Cai de atac danamatea danamatea Va rog sa-mi spuneti care sunt caile de atac intr-un proces de dr muncii astfel incat sa pot ajunge la Curtea europeana ? S-a dat hotarare de catre ... (vezi toată discuția)
Vreu sa actionez la cedo predae predae nu stiu sigur daca pot formula o plangere la CEDO, avand in vedere ca am castigat o serie de drepturi banesti prin hotarari,care la acest monent sunt ramase ... (vezi toată discuția)