avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Acord locatari pentru mansardare bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Acord locatari pentru mansardare bloc

Buna ziua. Locuiesc in Bucuresti intr-un bloc cu 4 etaje, la ultimul etaj. Asociatia de locatari a propus mansardarea blocului si eu nu sunt de acord cu aceasta. Din cate stiu este nevoie de acordul tuturor proprietarilor de la ultimul etaj. Exista vreo lege care spune altceva? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Armenteros , utilizator 22:22, 30 Iulie 2010
Tocmai ce a fost publicata in Monitorul Oficial Legea nr. 170/2010
pentru completarea art. 45 din Legea cadastrului si a publicitatii imobiliare
nr. 7/1996.
Art. 1 alin 3.
"Prin exceptie de la dispozitiile alin. (2) si prin derogare de la prevederile art. 39 din Legea nr. 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari, incetarea destinatiei de folosinta comuna pentru partile comune din cladirile cu mai multe etaje sau apartamente se poate
hotari motivat, cu o majoritate de doua treimi din numarul coproprietarilor"

In continuare, la alin. 5 este prevazuta si despagubirea celor care nu sunt de acord:
"In cazurile prevazute la alin. (3) si (4), coproprietarii care nu au votat ori, dupa caz, s-au opus la instrainare sau ipotecare au dreptul la o despagubire justa, stabilita pe cale conventionala ori, in caz de neintelegere, pe cale judecatoreasca".

Tinand cont ca locuiti la ultimul metaj, parerea mea este ca ar trebui sa va bucure, pentru ca nu veti mai avea probleme cu infiltratiile de apa.
Ultima modificare: Joi, 29 Iulie 2010
Armenteros, utilizator
Nu ma bucura ideea unui santier deasupra capului. Din cate am inteles mansardarea va dura cam un an....
Va multumesc pt raspuns.
Nu stiu de ce ar trebui sa dureze lurarile cu mansardarea un an, dar... pana la urma, dupa un an, ati beneficia de un acoperis mai bun deasupra capului, mai multa caldura in apartament si, repet, v-ar scuti de celebrele infiltratii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posibilitate cumparare uscatorie bloc andreea nitescu andreea nitescu Buna ziua, Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns la intrebarea mea:Este posibil ,cu acordul locatarilor din bloc sa cumpar uscatoria care se afla in perete ... (vezi toată discuția)
Mansardare blocuri alinel alinel in momentul in care o persoana devine proprietar pe acoperisul imobilului ,si dupa ce are si intabularea ,care sunt actele necesare ptr. autorizatia de ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de mansardare kosa ibolya kosa ibolya In 2008, asociatia noastra de proprietari a incheiat un contract pentru mansardare si proprietarii care au semnat au primit bani. Acest proiect nu s-a ... (vezi toată discuția)