avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... numele copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

numele copilului

buna...am si eu o intrebare si cred ca sunteti in masura sa ma ajutati daca nu va cer prea mult...sunt divortata de 5 ani....am un baietel de 5 ani jumate....tatal lui nu la vizitat niki nu la cautat nikiodata pana akuma de cand n-am despartit...baietelul nu il kunoaste...iar acum a inkeput sa ma sune si sa imi zica ca sa ne intelegem ca si el vrea copilul makar la sfarsit d saptamana...:(nu stiu cum sa procedez in sensul ca eu acum imi intemeiez o noua familie iar baiatul ii zice viitorului sot tata...in primul rand mar interesa cum sa ii schimb baiatului numele si avand in vedere ca 5 ani nu la vizitat si baiatul nu il cunoaste nu as vrea sa fie afectat psihic baiatul din cauza interventiei adevartului "tata"...ajutatima va rog cu un sfat macar....el pretinde la telefon ca vrea copilul in weekend macar dar asa cva mi se pare inadmisibil in imprejurarile date....multumesc
Cel mai recent răspuns: DanDaniel , utilizator 12:03, 30 Iulie 2010
Daca nu ajungeti la o intelegere atunci numai prin instanta se poate stabili un program in care sa aiba legaturi personale cu minorul.Cit priveste numele, copilul cind va implini 18 ani poate decide care dintre numele parintilor sa il poarte
furtunika22 a scris:

buna...am si eu o intrebare si cred ca sunteti in masura sa ma ajutati daca nu va cer prea mult...sunt divortata de 5 ani....am un baietel de 5 ani jumate....tatal lui nu la vizitat niki nu la cautat nikiodata pana akuma de cand n-am despartit...baietelul nu il kunoaste...iar acum a inkeput sa ma sune si sa imi zica ca sa ne intelegem ca si el vrea copilul makar la sfarsit d saptamana...:(nu stiu cum sa procedez in sensul ca eu acum imi intemeiez o noua familie iar baiatul ii zice viitorului sot tata...in primul rand mar interesa cum sa ii schimb baiatului numele si avand in vedere ca 5 ani nu la vizitat si baiatul nu il cunoaste nu as vrea sa fie afectat psihic baiatul din cauza interventiei adevartului "tata"...ajutatima va rog cu un sfat macar....el pretinde la telefon ca vrea copilul in weekend macar dar asa cva mi se pare inadmisibil in imprejurarile date....multumesc

Fostul dvs. sot este tatal biologic al minorului si nu aveti cum schimba asta. Numele lui aparand in certificatul de nastere al minorului, el ramane tatal lui chiar daca ani buni nu a dat nici un semn de viata. Ca lucrurile sa fie clare in ceea ce priveste dreptul de vizita si sa nu apara conflicte care sa perturbe programul obisnuit al minorului trebuie ca dvs. sa solicitati instantei incredintarea minorului si stabilirea unui drept de vizita. In acelasi timp solicitati si pensie alimentara. Nu puteti impedica fostul sot sa intretina legaturi cu minorul. De fapt trebuia sa il dati in judecata pentru pensie alimentara si poate in felul acesta ar fi fost mai multe ocazii sa dezvolte o relatie cu acesta. In ceea ce priveste schimbarea numelui de familie al minorului asta se poate numai cu acordul tatalui biologic. Incercati o discutie cu el punand in balanta si ideea de a plati pensie alimentara inca 13 ani. In unele cazuri a functionat. Merci.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre adoptiune in urma unei casatorii tothannamaria tothannamaria buna ziua.fiul meu se casatoreste cu o d soara care are un copil minor de 5 ani nascut dintr o relatie anterioara nu a fost casatorita iar minorul poarta ... (vezi toată discuția)
Recuperare sume platite ca pensie alimentara pentru minor cu alt tata biologic decat sotul mamei rajjm rajjm Caz: -casatorit in 1995 . -ambii soti locuiesc la aceiasi adresa. - in 2000 (in timpul casatoriei) se naste un baiat .....se ajunge ulterior la ... (vezi toată discuția)
Schimbare certificat de nastere copil florimanolache77 florimanolache77 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca se poate schimba certificatul de nastere si implicit numele de familie al copilului, minor, din prima casatorie, daca in ... (vezi toată discuția)