avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... despre adoptiune in urma unei casatorii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

despre adoptiune in urma unei casatorii

buna ziua.fiul meu se casatoreste cu o d soara care are un copil minor de 5 ani nascut dintr o relatie anterioara nu a fost casatorita iar minorul poarta numele mamei si la tata este trecut numele baiatului tata biologic care nu are nici un drept de vizita sau sa plateasca pensie alimentara minorului.va rog indrumati ma cum poate fiul meu sa i a colilul pe numele lui in urma casatoriei legale cu mama copilului .mama are domiciliul stabil la fiul meu si copilul locuieste tot cu fiul meu si binenteles toti la adresa mea.multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 12:35, 4 Februarie 2013
Daca tatal biologic este de acord se poate face o adoptie in familie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara! am o curiozitate. dacă un copil este născut în ... laurraicea laurraicea Bună seara! Am o curiozitate. Dacă un copil este născut în timpul căsătoriei, dar soțul mamei nu este tatăl natural și este trecut în certificatul ... (vezi toată discuția)
Adoptie Anteea Anteea Buna ziua, am urmatoarea speta: din starea de concubinaj a lui X (ea) si Y (el), rezulta un copil care ia numele tatalui. Copilul are dreptul la pensie ... (vezi toată discuția)
Plecarea in afara tarii a copilului minor pop_maria pop_maria copilul minor este incredintat mamei printr-o hotarare devenita definitiva si irevocabila. copilul provine dintr-o legatura de concubinaj, poarta numele mamei, ... (vezi toată discuția)