avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pot face donatie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pot face donatie

In urma decesului parintilor, eu si fratele am ramas c o casa si o bucata de pamint, S a facut succesiunea mie revenundu mi 1/2 teren si din casa mai putin deoarece nu suntem frati decit dupa mama, iar titlul de proprietate mama l a primit dupa moartea tatalui.Acum eu vreau sa donez ceea ce legea mi a stabilit baiatului meu.Pot sa fac acest lucru fara sa trebuiasca sa fac partaj cu fratele meu, numai cu actul de mostenitor?Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:40, 7 Septembrie 2007
O parere : mai bine faceti contract de vanzare-cumparare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie doinitzaalexei doinitzaalexei In urma decesului parintilor, eu si fratele am ramas c o casa si o bucata de pamint, S a facut succesiunea mie revenundu mi 1/2 teren si din casa mai putin ... (vezi toată discuția)
Mama dorește să am grijă de ea și să rămân în casa părintească. doresc să îmi despăgubesc cei trei frați, dar unul dintre ei nu acceptă bani pentru partea lui, cum îl pot obliga? Desy99 Desy99 Suntem 4 frati si mama. Tatal a murit acu 10 ani. Avem fiecare certoficat de mostenitor cu cota din casa ce ne revine fiecaruia. Acum mama vrea sa raman eu in ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu probleme narcisa07 narcisa07 Un caz mai complicat: Bunicul meu a fost adoptat. In 1930, tatal lui adoptiv ii vinde casa si gradina (nu se specifica de ce suprafata este vorba) si se face ... (vezi toată discuția)