avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pot face donatie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pot face donatie

In urma decesului parintilor, eu si fratele am ramas c o casa si o bucata de pamint, S a facut succesiunea mie revenundu mi 1/2 teren si din casa mai putin deoarece nu suntem frati decit dupa mama, iar titlul de proprietate mama l a primit dupa moartea tatalui.Acum eu vreau sa donez ceea ce legea mi a stabilit baiatului meu.Pot sa fac acest lucru fara sa trebuiasca sa fac partaj cu fratele meu, numai cu actul de mostenitor?Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:40, 7 Septembrie 2007
O parere : mai bine faceti contract de vanzare-cumparare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie doinitzaalexei doinitzaalexei In urma decesului parintilor, eu si fratele am ramas c o casa si o bucata de pamint, S a facut succesiunea mie revenundu mi 1/2 teren si din casa mai putin ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren agricol fara succesiune SLDTimisoara SLDTimisoara buna ziua, va rog sa ma lamuriti intr-o problema,suntem 4 frati,parintii au decedat,tata in 1990 si mamain2002,dupa deces nu s-a facut succesiunea. cel mai ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea succesiunii când o parte dintre moștenitori au investit sume importante de bani în proprietate. putem să ne bazăm doar pe titlul de proprietate asupra terenului pentru moștenire? David2018 David2018 Buna ziua. In urma cu mai multi ani, dupa decesul bunicului, mama mea a fost unicul mostenitor al succesiunii, bunica si ceilalti frati ai mamei cedand ... (vezi toată discuția)