In urma decesului parintilor, eu si fratele am ramas c o casa si o bucata de pamint, S a facut succesiunea mie revenundu mi 1/2 teren si din casa mai putin deoarece nu suntem frati decit dupa mama, iar titlul de proprietate mama l a primit dupa moartea tatalui.Acum eu vreau sa donez ceea ce legea mi a stabilit baiatului meu.Pot sa fac acest lucru fara sa trebuiasca sa fac partaj cu fratele meu, numai cu actul de mostenitor?Cam cit ma costa sa fac aceast act de donatie?Va multumesc.
Cel mai eficient este sa faceti un contract de vanzare cumparare. Costurile variaza in functie de valoarea declarata a imobilului si amplasarea acestuia. Puteti afla costurile exacte de la un notar din zona.
in cazul in care optati pt contractul de vanzare-cumparare este suficient certificatul de mostenitor care atesta faptul ca imobilul a fost dobandit de actualii proprietari prin mostenire, dar impreuna cu actele de proprietate ale defunctului.
de asemenea, puteti efectua ma intai partajul si apoi contractul de vanzare-cumparare.
taxele care se achita variaza in functie de valoarea imobilului.