avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Vatamare corporala..si nu numai....
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Vatamare corporala..si nu numai....

Buna ziua!
De cateva zile am fost vatamata corporal, pe langa vanataile si zgarieturile pe care le am si pentru care voi ridica saptamana viitoare un certificat medico-legal, ar mai fi ceva, am fetita de 7 luni si din ziua incidentului nu mai pot alapta. Poate acest lucru sa ma ajute in instanta???aveti idee ce specialist imi poate elibera un certificat pentru problema asta?....ginecolog???psihiatru??pediatru??
Medicul legist m-a repezit, asa cum se intampla la toate institutiile din Romania si am incercat sa ma concentrez la vanatai si zgarieturi, oricum nu stiu daca se putea exprima in acest sens.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 05:08, 31 Iulie 2010
Doar medicul legist isi spune parerea si o consemneaza in acel certificat medico-legal. La acesta trebuia sa prezentati toate documentele ce le detineti despre vatamarile suferite. Daca ati adus la cunostiinta medicului legist si problema cu alaptatul iar acesta nu a luat-o in considerare fie ca nu ati avut documente medicale in acest sens fie ca nu a considerat-o importanta (cum ati spus "m-a repezit") este cam greu sa o dovediti acum si sa vi se schimbe concluziile in certificatul medico-legal. Trebuie sa obtineti prin medicul dvs. de familie (care va va indruma la specialistul competent a va consulta din acest punct de vedere) acte medicale doveditoare si apoi sa va prezentati din nou la medicul legist pentru un alt certificat medico-legal. Totul insa dureaza destul de mult. Depinde ce urmariti sa castigati cu acel certificat medico-legal.
Multumesc pentru raspuns!
Miercuri ma duc dupa rezultat la medicina legala, intre timp o sa trec pe la medicul de familie poate rezolv ceva, poate imi da trimitere la un specialist care sa imi elibereze o adeverinta, zic eu ca o sa imi foloseasca in instanta, insa nu sunt sigura, si nu stiu daca merita efortul:(..as vrea ca cea care mi-a facut asta sa plateasca cu inchisoarea daca ar fi posibil... insa am inteles ca se tine cont de cate zile de ingrijire medicala ai pe certificat ....vreau sa plateasca daune morale si sa nu mai lucreze cu oamenii.... astfel de persoane ar trebui sa stea la inchisoare nu in preajma oamenilor.
Da, conteaza foarte mult nr. de zile de ingrijiri medicale care sunt mentionate in certificatul medico-legal. Din pacate, pentru vanatai si zgarieturi nu se dau prea multe zile, in jur de 7 zile, si persoana respectiva nu va fi condamnata cu inchisoare. Problema este una de valoare morala si nu atat de a fi pedepsita cu inchisoarea. Iar procesul in instanta, daca alegeti aceasta cale, dureaza destul de mult, va costa si onorariul unui avocat care trebuie sa urmareasca competent desfasurarea procesului, pentru ca este mai dificil, oricat de mica si simpla ar fi problema ce se dezbate, sa urmariti singura desfasurarea procesului. Si la capitolul "daune morale" sunt destule de comentat, nu se acorda atat de usor si nu intr-un cuantum care sa va multumeasca. Da, v-ati pus foarte bine intrebarea : "nu stiu daca merita efortul". Daca persoana care v-a agresat este angajata intr-o institutie unde se lucreaza cu oamenii puteti sa o reclamati pe cale administrativa la sefii sai ierarhici.
Faptul ca nu mai puteti alapta din ziua incidentului poate reprezenta un aspect important, care sa arate trauma suferita si care sa determine instanta de judecata sa acorde daune morale in cuantum mai ridicat.
Va sugerez sa faceti plangere pt vatamare corporala imediat dupa ce obtineti certificatul medico-legal. Dureaza destul de mult traseul medic de familie-medic specialist care sa ateste ca nu mai puteti alapta.Va trebui sa demonstrati in fata instantei ca exista o legatura de cauzalitate intre oprirea alaptarii si agresiunea fizica pe care ati suferit-o.

Alte discuții în legătură

Intolerata la lactoza Raresmaria1 Raresmaria1 Am o fetita de 2luni ce are intoleranta la lactoza imi poate da statul acest lapte praf fara lactoza? (vezi toată discuția)
Vatamare corporala claudiuRr claudiuRr Totul s-a intamplat in fata unei discotecii unde un prieten de-al meu era agresat de mai multi tineri printre care si patronul discotecii, eu m-am bagat pentru ... (vezi toată discuția)
Cum putem obtine lapte praf de la stat? vomirco vomirco avem un bebe de 3 saptamani,sotia nu are lapte sa hraneasca bebe de la san.avem doar un salariu de 800 lei in casa.nu ne permitem sa luam atata lapte praf pt o ... (vezi toată discuția)