avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 364 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Intolerata la lactoza
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Intolerata la lactoza

Am o fetita de 2luni ce are intoleranta la lactoza imi poate da statul acest lapte praf fara lactoza?
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Ianuarie 2018
Raresmaria1, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:37, 6 Ianuarie 2018
Gasiti informatii aici despre modul de acordare de catre stat a laptelui praf: [ link extern ]
Laptele praf formulă pentru sugari se acordă gratuit, pe bază de prescripție medicală eliberată de medicul de familie, numai pentru copiii cu vârste cuprinse între 0 și 12 luni, care nu beneficiază de lapte matern și care se încadrează în următoarele criterii:

a) cu mame care prezintă contraindicații ale alăptării (boli grave: TBC pulmonar activ, neoplazii, cașexie, septicemie, boli psihice grave, scleroză în plăci, insuficiență renală sau cardiacă, diabet zaharat decompensat, tireotoxicoză, mamă infectată cu HIV, tratamente cu citostatice, diazepine, anticoagulante, radioizotopi, eclampsie);

b) copii sănătoși la care se constată o creștere nesatisfăcătoare (sub limita inferioară a normalului vârstei), datorită absenței sau insuficienței cantitative a laptelui matern.

Creșterea nesatisfăcătoare a copilului va fi consemnată în fișa de consultație medicală a acestuia, după evaluarea, de către medicul de familie/medicul specialist pediatru sau neonatolog, a tehnicii de alăptare și a curbei ponderale. Evaluarea curbei ponderale se realizează prin compararea greutății copilului la un interval de minimum două săptămâni. Orice altă metodă de apreciere a absenței sau insuficienței cantitative a laptelui matern ("proba suptului", aspectul laptelui etc.) este lipsită de valoare;

c) copil adoptat sau aflat în familie de plasament;

d) cu mamă decedată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lapte praf gratuit pentru copiii in plasament liliana-simon liliana-simon Buna ziua. Am in plasament doi copilasi de 3 respectiv 5 luni, si de 2 luni ma lupt cu medicul de fam. pt. a obtine lapte praf gratuit. Conf.Legii 321/2oo1 ... (vezi toată discuția)
Lapte praf mihai2petru mihai2petru in ce conditi se mai ofera gratuit pentru nou nascuti lapte praf mama piept nu are pentru 2 copilasi #-o (vezi toată discuția)
Cum putem obtine lapte praf de la stat? vomirco vomirco avem un bebe de 3 saptamani,sotia nu are lapte sa hraneasca bebe de la san.avem doar un salariu de 800 lei in casa.nu ne permitem sa luam atata lapte praf pt o ... (vezi toată discuția)