avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... lapte praf
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

lapte praf

in ce conditi se mai ofera gratuit pentru nou nascuti lapte praf
mama piept nu are pentru 2 copilasi
#-o
Cel mai recent răspuns: mihai2petru , utilizator 10:56, 23 August 2012
In conformitate cu Ordinul MS/MAI nr. 380/106/2011 privind modificarea art. 1 din anexa nr. 1 la Ordinul Ministrului Sanatatii si al Ministrului Administratiei si Internelor nr. 267/1253/2006 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 321/2001, acordarea gratuita de lapte praf pentru copiii cu varste cuprinse intre 0-12 luni, care nu beneficiaza de lapte matern se face astfel:

Laptele praf formulă pentru sugari se acordă gratuit, pe bază de prescripţie medicală eliberată de medicul de familie, numai pentru copiii cu vârste cuprinse între 0 şi 12 luni, care nu beneficiază de lapte matern şi care se încadrează în următoarele criterii:

a) cu mame care prezintă contraindicaţii ale alăptării (boli grave: TBC pulmonar activ, neoplazii, caşexie, septicemie, boli psihice grave, epilepsie, eclampsie, scleroză în plăci, insuficienţă renală, hepatică sau cardiacă, diabet zaharat decompensat, tireotoxicoză, mamă infectată cu HIV, tratamente cu citostatice, diazepine, anticonvulsivante, anticoagulante, radioizotopi, consum de droguri sau dependenţă de alcool, tutun care determină intoxicaţii ale copilului);

b) copii sănătoşi la care se constată o creştere nesatisfăcătoare (sub limita inferioară a normalului vârstei), datorită absenţei laptelui matern. Creşterea nesatisfăcătoare a copilului va fi consemnată în fişa de consultaţie medicală a acestuia, după evaluarea, de către medicul de familie/medicul specialist pediatru sau neonatolog, a tehnicii de alăptare şi a curbei ponderale. Decizia privind acordarea laptelui praf se ia numai dacă este îndeplinită una dintre următoarele condiţii:
b.1) copilul nu a recuperat greutatea de la naştere după două săptămâni de viaţă;
b.2) copilul cu vârsta cuprinsă între 0 - 8 luni creşte în greutate cu mai puţin de 500 g/lună;
b.3) copilul cu vârsta mai mare de 8 luni creşte în greutate cu mai puţin de 250 g/lună;


c) copil adoptat sau aflat în familie de plasament;

d) cu mamă decedată.
Ultima modificare: Miercuri, 22 August 2012
ContSters136493, utilizator
pai daca mama nu are piept bani nu mai am sa iau lapte praf (1cutie la 3zile)las copilul sa scada din greutate sa vade ei ca nu are lapte matern?
Ultima modificare: Joi, 23 August 2012
mihai2petru, utilizator
Dvs. ati solicitat o informatie asupra conditiilor de acordarte a laptelui praf,conditiile sunt cele prezentate mai sus,in cf. cu ordinul indicat.Va sfatuiesc sa luati legatura cu medicul de familie care are in evidenta copilul,va poate ajuta .
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lapte praf gratuit pentru copiii in plasament liliana-simon liliana-simon Buna ziua. Am in plasament doi copilasi de 3 respectiv 5 luni, si de 2 luni ma lupt cu medicul de fam. pt. a obtine lapte praf gratuit. Conf.Legii 321/2oo1 ... (vezi toată discuția)
Intolerata la lactoza Raresmaria1 Raresmaria1 Am o fetita de 2luni ce are intoleranta la lactoza imi poate da statul acest lapte praf fara lactoza? (vezi toată discuția)
Cum putem obtine lapte praf de la stat? vomirco vomirco avem un bebe de 3 saptamani,sotia nu are lapte sa hraneasca bebe de la san.avem doar un salariu de 800 lei in casa.nu ne permitem sa luam atata lapte praf pt o ... (vezi toată discuția)