avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Vatamare corporala..si nu numai....
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Vatamare corporala..si nu numai....

Buna ziua!
De cateva zile am fost vatamata corporal, pe langa vanataile si zgarieturile pe care le am si pentru care voi ridica saptamana viitoare un certificat medico-legal, ar mai fi ceva, am fetita de 7 luni si din ziua incidentului nu mai pot alapta. Poate acest lucru sa ma ajute in instanta???aveti idee ce specialist imi poate elibera un certificat pentru problema asta?....ginecolog???psihiatru??pediatru??
Medicul legist m-a repezit, asa cum se intampla la toate institutiile din Romania si am incercat sa ma concentrez la vanatai si zgarieturi, oricum nu stiu daca se putea exprima in acest sens.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 05:08, 31 Iulie 2010
Parerea mea este ca numai dupa ce se va obtine certificatul medico legal, in functie de numarul de zile pentru ingrijiri medicale se va putea face o plangere pentru loviri si alte violente sau vatamare corporala. Plangerea trebuie facuta intermen de 2 luni. Referitor la faptul ca exista o legatura de cauzalitate intre oprirea alaptarii si agresiunea fizica pe care ati suferit-o v-a trebui sa o sustineti in fata politiei si a procurorului si mai apoi in fata instantei daca dosarul va fi inaintat cu propunere de trimitere in judecata. Da aceasta se poate demonstra cu reteta de la medicul de familie/pediatru pentru faptul ca v-a prescris la data aceasta "lapte praf", ori chitante de la farmaciile de unde ati achizitionat lapte praf, etc. Consultati un avocat sa va reprezinte inca din faza UP.
Succes!
Ultima modificare: Vineri, 30 Iulie 2010
Constantin Alexandru Radu, Consilier juridic
Va multumesc tuturor pentru sfaturi! Miercuri voi ridica certificatul medico-legal si urmeaza sa vad daca ma incadrez la vatamare corporala sau la loviri si alte violente, cred ca nu mai am cand sa ajung la medicul de familie pana miercuri...nu prea pot sa alerg asa de colo colo ca e si fetita care are nevoie de mine ( buna aceasta solutie...voi demonstra prin reteta sau chitante).
@marii,
n-as vrea sa va dezamgesc, dar nu cred ca veti putea dovedi ca nu mai puteti alapta din cauza unei persoane “care lucreaza cu oamenii” si care v-a agresat – va exprimati dorinta ca acea persoana sa nu mai lucreze cu oamenii: e medic, educator etc sau ce? Si, oricum, nu are relevanta daca nu v-a agresat in timp ce isi exercita atributiile.
Chiar daca alaptatul ar putea inceta dupa un soc e la fel de probabil sa… revina… In functie si de varsta dv – si in functie de alti factori – chestiunea cu “stop alaptare” poate fi valabila sau nu… E greu de dovedit una sau alta… Iar bebelusul are sapte luni – nu ati fi nici prima nici ultima care sa nu mai aveti lapte la aceasta data…
Medicul de familie nu prea are ce sa faca… doar sa va trimita la un endocrinolog… Retetele pentru lapte praf nu vor fi luate in considerare in aceasta situatie - e necesara o concluzie a unui medic specialist.
Fapta persoanei respective va fi incadrata – cel mai probabil – la alte violente… Inchisoare nu cred ca va face…

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intolerata la lactoza Raresmaria1 Raresmaria1 Am o fetita de 2luni ce are intoleranta la lactoza imi poate da statul acest lapte praf fara lactoza? (vezi toată discuția)
Vatamare corporala claudiuRr claudiuRr Totul s-a intamplat in fata unei discotecii unde un prieten de-al meu era agresat de mai multi tineri printre care si patronul discotecii, eu m-am bagat pentru ... (vezi toată discuția)
Cum putem obtine lapte praf de la stat? vomirco vomirco avem un bebe de 3 saptamani,sotia nu are lapte sa hraneasca bebe de la san.avem doar un salariu de 800 lei in casa.nu ne permitem sa luam atata lapte praf pt o ... (vezi toată discuția)