Buna ziua, sunt angajat la o societate din luna aprilie. Pana pe data de 19 iulie am avut contract pe perioada determinata de 3 luni. Cand s-a facut negocierea, mi s-a spus ca e o perioada de proba, dupa care se renegociaza salariul. Asteptand sa ma bage cineva in seama, am aflat ca contractul se prelungise deja pe perioada nedeterminata fara ca eu sa stiu. E legal? Si daca e legal, am dreptul sa-mi dau demisia fara preaviz? Va multumesc pt. timpul acordat si astept cu interes raspunsul dvs.
E bine ca ai un ctr pe perioada nedeterminata,dar trebuia semnat de tine actul aditional la cim prin care s-a facut modificarea;
Poti pleca prin demisie dar cu perioada de preaviz;
Daca angajatorul n-are nevoie de tine poate renunta la perioada de preaviz,altfel e riscant ii poti prejudicia activitatea si poti fi dat in judecata pt daune;
Buna ziua,ma confrunt si eu cu o problema in aceste zile.Pe data de 20 iulie am semnat un contract de munca cu o firma pe o perioada determinata de 2 luni,asta bineinteles dupa aprox.20 zile de proba.De pe data de 26 iulie,pers in subordinea caruia lucrez mi-a zis sa astept telefon de la el dupa care sa ma prezint la munca,au trecut 4 zile in care el cauta o noua angajata pentru postul pe care il ocupam eu,iar colegii nu au nici cea mai mica idee.Vreau sa stiu in ce conditii se face rezilierea contractului,dupa cum am mentionat mai sus,au trecut doar 10 zile de cand l-am semnat,ideea este ca eu cunosc motivul pentru un astfel de comportament din partea angajatorului,mi s-au facut anumite propuneri care nu au legatura cu latura profesionala si din cauza refuzului meu,banuiesc,pentru ca alte motive nu as vedea,cu toate ca din partea mea era firesc sa existe nemultumuri.Pe contractul de munca,care a fost inregistrat pe data de 21 iulie la ITM sunt prevazute 8 ore pe zi,40 de ore pe saptamana,insa eu eram chemata la munca de la ora 07 dimineata si pana la ora 19,sambata de la 7 la 17,iar duminica daca era nevoie trebuia sa ma prezint.As dori sa ma ajutati cu un sfat,ce drepturi am in cazul asta,nu mi se pare corect si nici profesional sa indepartezi pe cineva de la locul de munca,cu contract,pentru faptul ca si-a refuzat avansurile de natura sexuala.Precizez ca dansul cunostea situatie mea,si anume logodita,il cunostea pe logodnicul meu,iar oricum diferenta de varsta este undeva de 40 de ani intre mine si dansul,motive pe care i le-am invocat.Dansul este strain si as vrea sa stiu ce masuri as putea lua impotriva lui,daca pot depune plangere pentru incalcarea contractului precum si pentru comportamentul inadecvat,daca am nevoie de martori si tot ce inseamna asta...
Pentru un CIM pe perioada determinata de 2 luni, perioada de proba este de 5 zile lucratoare (nu de 20 zile). Dvs figurati cu absente nemotivate,daca nu vi s-a inmanat o notificare in prealabil pt neprezentarea la munca (acestea puteau fi pt: somaj tehnic sau perioada de preaviz in cazul concedierii art 65(1)).
Puteti rezilia contractul in baza a55(b)- L53/2003, cu data la care nu v-ati mai prezentat, daca vi se va accepta o cerere retroactiva, sau cu data de astazi, fara a intra in incidenta RI, cu privire la absentele nemotivate; sau o cerere de CO fara plata si incetare cu acordul partilor sau demisie (in cazul in care vi se va accepta retroactiv).
Vis-avis de sesizarile la ITM cu privire la prestarea activitatii in zilele de sambata si respectiv duminica (la nevoie), cat si la avansurile care vi se faceau, trebuie sa aveti probe.
@ Ralu77
c.i.m. nu se reziliaza ... ci el poate inceta in condtiile prevazute de lege
@ N87
Puteti solicita incetarea c.i.m. cu acordul partilor sau prin demisie.
Daca credeti ca sunteti victima hartuirii morale, trebuie in primul rand sa demonstrati acest lucru, ceea ce nu e tocmai simplu. Strangeti cat mai multe dovezi (scrisori, e-mail-uri, note) si marturii ale colegilor.
Persoana incriminata va trebui sa demonstreze ca faptele sale nu constiuie hartuire, si ca sunt determinate de alte motive. Salariatul il poate actiona in judecata pe angajator,
ti-ai primit salariul pt perioada lucrata?
Daca nu ,introdu o actiune in instanta pt drepturile salariale si daca ai martori sa demonstrezi ca ai lucrat mai mult de 8 ore e f bine, o sa ceri bani pt toate orele lucrate;
daca nu ai martori cu siguranta te-au pontat doar 8 ore si n-ai ce face;
e important sa vina in instanta si sa depuna marturie;
Referitor la ctr probabil acest va inceta de drept cand vor trece cele 2 luni,nu se complica ei sa-ti desfaca pt alte motive cred(pt absente nemotivate ar insemna sa faca toata procedura privind abaterile disciplinare si e complicat)
In ceea ce priveste hartuirea daca ai cum sa demonstrezi e bine ,fa o plangere daca nu........
Demisie
ContSters157480
Buna ziua,
Mi-am depus demisia la firma unde am lucrat, mi-au comunicat VERBAL in aceeasi zi ca s-a acceptat incetarea CIM cu acordul partilor si ca de a ... (vezi toată discuția)