avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1117 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... despre prescripþie dividende neacordate
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

despre prescripþie dividende neacordate

Dividendele neacordate acţionarilor de către o societate pe acţiuni, se prescriu în termen de 3 ani de la "data naşterii" - ( decret 167/1958-despre prescripţie).
Întrebare : Care este " data naşterii" :
1. data la care a avut loc adunarea generală
2. data publicării hotărârii AG în MOf, plus 15 zile pentru contestaţii ( art.132/ legea31/1990). Mulţumesc.
Cel mai recent răspuns: dragosh_b , utilizator 15:32, 28 Iunie 2011
cautand si eu un raspuns la problema aceasta am gasit urmatoarele: din momentul stabilirii dividendului de catre AGA, dreptul la dividende se transforma intr-un drept de creanta individual, supus regulilor dreptului comun; in aceste conditii dividendele pot fi reclamate in termenul general de prescriptie de 3 ani, care curge de la data nasterii dreptului la actiune, adica de la data scadentei obligatiei privind plata dividendelor (C.S.M. , s. com., dec. nr. 404/2000, in dreptul nr. 4/2001, p. 217; V. Timofte, Prescriptia, p. 209 si urma.).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare dobândã la dividende prescrise vaslui vaslui Conf.art.67/legea31/1990-dividendele se plătesc în termen de maxim 6 luni de la data publicării hot.AG în MOf plus 15 zile pt. contestaţii. În caz de ... (vezi toată discuția)
Prescrierea dividendelor eleoana eleoana va rog frumos sa imi spuneti care este termenul de prescriere in cazul dividendelor (ridicarii acestora) si nu termenul dreptului la actiunea in restituire asa ... (vezi toată discuția)
Distributie dividente Emiliap Emiliap Daca AGA a unui SRL hotaraste cu ocazia aprobarii bilantului in Martie distribuirea profitului anului precedent in procent de 40 %, restul de 60 % ramane ... (vezi toată discuția)