avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... primarii si viceprimarii au dreptul la \"sporul de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

primarii si viceprimarii au dreptul la "sporul de antena" ?

Personalul din primarii, acolo unde este cazul, beneficiaza de sporul de antena de 10% prevazut de O.G.-urile din 2007, 2008 şi Lg.330/2009. Acesta este unul dintre sporurile speciale care se acorda pentru conditii vatamatoare de munca.Legea adm.p.loc.prevede ca primarii si viceprimarii primesc doar acea indemnizatie, nici macar sporul de vechime. Tinand cont de faptul ca lucreaza in aceleasi conditii ca si ceilalti din primaria respectiva, adica, conditii vatamatoare in acceptiunea sporului de antena, ei au dreptul la acest spor? Nu cumva, in situatia in care nu-l primesc, pe considerent ca legea prevede ca nu beneficiaza de nici un fel de spor, ne inscriem in sfera discriminarii? pana la urma, orice functie ocupa acesti oameni, daca in jurul lor sunt factori de mediu, etc., care pun in pericol sanatatea, toti sunt la fel de expusi.Are cineva situatii concrete in care s-a primit si in care nu si motivatia legala pentru care s-a primit si, respectiv, de ce nu s-a primit?

Alte discuții în legătură

Detasarea-drepturi salariale teomir_tgv teomir_tgv Buna ziua!Am si eu o mare nelamurire: Sunt inspector resurse umane la un Serviciu public de gospodarie comunala.Incepand cu data de 05.01.2009 a fost ... (vezi toată discuția)
Salarizarea lukyluke2008 lukyluke2008 vcreau si eu sa stiu care lege se aplica la stabilirea salariului intr-o primarie comunala (vezi toată discuția)
Care va fi salariul meu in 2010? serban_ana67 serban_ana67 in decembrie 2009 primeam salariu de baza de 658 lei ca functionar public intr-o primarie comunala, spor de vechime de 25%, spor dispozitiv castigat in ... (vezi toată discuția)