Am o incetare de contract conf art,61 lit.1.
Angajatul lipseste nemotivat incepand cu data de 05.06.2010.
Dupa intocmirea actelor de cercetare disciplinara ii inceteaza contractul la data de 12.03.2010.
IN REVISAL LA POZITIA - "INCETARE CONTRACT" - CE DATA VOI TRECE ???:O
1. Cred ca este vorba de art. 61, lit.a).
2. Treceti data din decizia de concediere: 12.03.2010.
3. Dar cum vine asta: lipseste din 05.06.2010 si il concediati cu 12.03.2010(!?).
1. Pentru ca este vorba de data incetare contract care este si data din decizia de concediere.
2. In Revisal, la data inregistrarii treceti data de azi, cand faceti inregistrarea in Revisal.
In decizia de sanctionare ati scris ca sanctiune incetarea contractului de munca incepand cu data de 12.06.2010? atunci aceasta data o treceti si in revisal
Ord 136/1976 - metodolog de compl carnet munca
În cazul în care există un interval între data încetării activităţii în fapt şi data desfacerii contractului de munca, se va înregistra încetarea activităţii, cu precizarea datei şi a cauzei, iar pe rândul următor, desfacerea contractului de munca, cu indicarea temeiului legal şi a datei emiterii dispoziţiei de desfacere a contractului.
Adica:
- lipseste nemotivat = 05.06.2010
- Incetat CIM cf art 61 lit (a)/ C muncii = 12.06.2010
(daca inceta cu data de 05.06.2010, nu ati fi avut la dispozitie sa faceti si cercetare prealabila sa intocmiti decizie si apoi operare revisal)
Nemotivat
comancorinaadelina
Buna ziua,
Am urmatorul caz: un salariat care nu s-a mai prezentat la munca, nici nu a raspuns la telefon , i-am facut convocare pentru cercetare disciplinara ... (vezi toată discuția)
Demisie
sanducatanas
Un salariat,ospatar,isi depune demisia la 17.10.2011.Conform Legii i se acorda un
preaviz de 20 de zile.Salariatul nu se mai prezinta la serviciu din data de ... (vezi toată discuția)