avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... nemotivat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

nemotivat

Buna ziua,
Am urmatorul caz: un salariat care nu s-a mai prezentat la munca, nici nu a raspuns la telefon , i-am facut convocare pentru cercetare disciplinara pe care a primit-o prin posta (confirmare de primire) ; vreau sa stiu daca nu se prezinta la data si locul stabilit prin convocarea emisa, cu ce articol ii pot inceta contractul de munca?
Si inca ceva, este obligatoriu sa i se suspende CIM pentru nemotivate (nu s-a dispus suspendarea CIM) sau doar il trec in pontaj nemotivat.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: comancorinaadelina , utilizator 14:19, 25 Mai 2016
Art.61 lit.a C.mun. este temeiul de drept al incetarii c.i.m. intr-o astfel de situatie.

Nu este obligatoriu sa i se suspende c.i.m. pentru absente nemotivate. Il treceti doar in pontaj nemotivat , iar in adeverinta de vechime ii mentionati zilele de absente nemotivate..
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada de preaviz RENATA2014 RENATA2014 Buna ziua, Cum procedez daca angajatul refuza sa vina la lucru in perioada de preaviz? (vezi toată discuția)
Demisie sanducatanas sanducatanas Un salariat,ospatar,isi depune demisia la 17.10.2011.Conform Legii i se acorda un preaviz de 20 de zile.Salariatul nu se mai prezinta la serviciu din data de ... (vezi toată discuția)
Incetare cim pentru absente nemotivate mariamarineci mariamarineci Buna ziua, O angajata si-a dat demisia incepand cu 29.10.2015. Angajatorul i-a cerut sa stea in perioada de preaviz, dar acesta nu doreste. Cum procedez? Ii ... (vezi toată discuția)