avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... PERIOADA DE PREAVIZ
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

PERIOADA DE PREAVIZ

Buna ziua,
Cum procedez daca angajatul refuza sa vina la lucru in perioada de preaviz?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:11, 3 Octombrie 2014
~ Conținut șters la cerere ~
Sunt doua posibilitati :
- fie se incepe cercetarea disciplinara a salariatului si se va desfacere c.i.m. cu art.61 lit.a c.mun.

- fie se asteapta terminarea preavizului si se va desface c.i.m. in baza articolului incident , urmand ca absenetele nemotivate sa figureze in adeverinta de vechime.
Buna ziua,
Multumesc pentru raspuns, daca astept terminarea preavizului il pontez cu nemotivat si ii desfac contractul cu art. 61 lit. a, patronul ii nevoit sa-i faca o cercetare disciplinara?
Cercetarea disciplinara este obligatorie in cazul absentei in perioada preavizului. Incetarea CIM din motive disciplinare fara o cercetare prealabila este lovita de nulitate.Cum procedura de cercetare este anevoioasa, mai bine inchideti CIM la data expirarii preavizului, considerati ca efectuare a concediului de odihna, daca este cazul, in preaviz, iar daca mai raman zile absente le treceti in pontaj ca atare.
Cercetarea disciplinara nu este obligatorie. Nu exista text de lege care sa-i impuna asa ceva unui angajator.

Desfacerea c.i.m. in baza art.61 lit.aC.mun. nu se poate face decat in urma efectuarii unei cercetari disciplinare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare cim negut_dorina negut_dorina buna ziua,Am o problema in cazul unui salariat: incepand cu data de 15.08.2012 acesta nu s-a mai prezentat la lucru, figurand in pontaj cu absente ... (vezi toată discuția)
Incetare cim pentru absente nemotivate mariamarineci mariamarineci Buna ziua, O angajata si-a dat demisia incepand cu 29.10.2015. Angajatorul i-a cerut sa stea in perioada de preaviz, dar acesta nu doreste. Cum procedez? Ii ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara in perioada de preaviz nyusziful nyusziful Buna ziua. 4 salariati - bucatari, au decis toti odata sa vina sa isi prezinte demisiile. Fara sa invoce niciun motiv, si nici faptul ca le-am fi incalcat ... (vezi toată discuția)