avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1607 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Facturi inscrise la masa credala
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Facturi inscrise la masa credala

Buna ziua,
As dori sa stiu daca se pot storna facturile cu care ne-am inscris la masa credala sau daca exista alta modalitate de stingere a datoriei respective. In momentul de fata nu avem nici o informatie legata de clientii care au intrat in procedura de insolventa sau faliment (nu am primit decat notificare ca ni s-a acceptat creanta). Trebuie sa asteptam vreo hotarare judecatoreasca sau cum se procedeaza?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: larisa.palaghe , utilizator 11:37, 2 August 2010
asteptati finalul procesului de insolventa.mai luati legatura cu firma lichidatoare din cand in cand.nu sunt contabil dar nu cred ca se pot storna.
Insolventa este o procedura de lunga durata, mai ales daca firma este in reorganizare. Adevarul este ca, daca vi s-a acceptat creanta, nu inseamna ca veti primi banii. Depinde de categoria creantei, daca este sau nu garantata. Veti afla acest lucru in faza de lichidare. Daca ati storna factura respectiva, ar insemna practic, ca renuntati la valoarea ei. Va trebui sa luati legatura cu administratorul judiciar, asa cum v-a sfatuit si doamna c.j. Daniela Nicolae. De asemenea, puteti verifica si in BPI- publicatie a Registrului Comertului.
creantele neincasate reprezinta o cheltuiala deductibila doar in cazul in care s-a inchis procedura falimentului debitorului prin hotarare judecatoreasca.

de asemenea, se poate ajusta tva aferenta in aceleasi conditii.

temei legal: art. 24 si 138 din codul fiscal.
Multumesc pentru raspuns :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila Iordache  Victoria Ioana Iordache Victoria Ioana Buna ziua, Stiti cumva daca se poate cumpara de la Tribunal Hotararea Judecatoreasca Definitiva? Hotararile Judecatoresti publicate in Buletinul ... (vezi toată discuția)
Tva la facturi neincasate de la firme aflate in insolventa Anca T. Anca T. Exista posibilitatea recuperarii (sub o forma sau alta) TVA achitat deja pentru facturile emise dar neincasate de la firme aflate in insolventa sau ... (vezi toată discuția)
Recuperare tva, fiindca debitul nu-l mai pot recupera alinapopescu_1972 alinapopescu_1972 Buna seara, Am un client care nu mai plateste, a fost dizolvat de finante, si apoi radiat din reg. com. (asa apare acum). Eu am un debit de vreo 200 de mil. ... (vezi toată discuția)