Buna ziua,
As dori sa stiu daca se pot storna facturile cu care ne-am inscris la masa credala sau daca exista alta modalitate de stingere a datoriei respective. In momentul de fata nu avem nici o informatie legata de clientii care au intrat in procedura de insolventa sau faliment (nu am primit decat notificare ca ni s-a acceptat creanta). Trebuie sa asteptam vreo hotarare judecatoreasca sau cum se procedeaza?
Va multumesc.
Insolventa este o procedura de lunga durata, mai ales daca firma este in reorganizare. Adevarul este ca, daca vi s-a acceptat creanta, nu inseamna ca veti primi banii. Depinde de categoria creantei, daca este sau nu garantata. Veti afla acest lucru in faza de lichidare. Daca ati storna factura respectiva, ar insemna practic, ca renuntati la valoarea ei. Va trebui sa luati legatura cu administratorul judiciar, asa cum v-a sfatuit si doamna c.j. Daniela Nicolae. De asemenea, puteti verifica si in BPI- publicatie a Registrului Comertului.
creantele neincasate reprezinta o cheltuiala deductibila doar in cazul in care s-a inchis procedura falimentului debitorului prin hotarare judecatoreasca.
de asemenea, se poate ajusta tva aferenta in aceleasi conditii.