avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Daca sunt citat in proces pot sa nu ma prezint ?
Discuție deschisă în Executare silită

Daca sunt citat in proces pot sa nu ma prezint ?

Am fost citat in calitate de creditor in proces cu o firma. Intre timp problema mea a fost rezolvata. Nemaiavind probleme cu firma respectiva pot sa nu ma prezint la proces ?
Cel mai recent răspuns: Aurelian Cîcu , Consilier juridic 17:17, 30 Iulie 2010
Ati actionat in instanta vreun debitor pt.recuperarea datoriei? Puteti trimite un inscris instantei, recomandat cu confirmare de primire, prin care precizati faptul ca renuntati la insusi dreptul pretins( art.247 Cod procedura civila), deoarece ati rezolvat problema cu paratul, anterior primului termen de infatisare.
sigur ca da, dar ca sa fiti sigur ca totul este in ordine e bine sa va duceti si sa luati cu dvs dovada ca s-a platit firmei respective debitul.
Daca ati fost citat in calitate de creditor inseamna ca cererea de chemare in judecata a fost depusa de catre dumneavoastra. In acest caz, in conditiile in v-ati recuperat creanta, in mod normal ar trebui sa depuneti la dosarul cauzei o adresa prin care renuntati la judecata, adresa prin care solicitati si judecarea in lipsa.
Puteti sa nu va prezentati la proces, situatie in care instanta poate dispune ( in conditiile in care nici debitorul nu se prezinta ) suspendarea cauzei.
Depuneti o cerere prin care renuntati la judecata, intrucat debitul a fost achitat de partea adversa ... la cerere atasati si copia de pe actul prin care vi s-a achitat datoria.
Trebuie sa renuntati la judecata, plangere ramasa fara obiect prin recuperarea debitului. Scapati instanta de un dosar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntarea la proces turkn turkn Nu stiu daca am formulat bine titlul. De fapt ma intereseaza urmatoarea situatie : A il da in judecata pe B pentru o datorie veche nerestituita.Dupa ... (vezi toată discuția)
Renuntarea la drept in somatia de plata romibaro romibaro pe parcursul procedurii speciale a somatiei de plata, poate creditorul sa renunte la insusi dreptul pretins? (vezi toată discuția)
Exista termen renuntare proces ? anniela anniela Buna dimineata. Daca am fost data in judecata ,intr-o cauza civila, si apoi s-a facut cerere de renuntare la acest proces in decurs de cateva zile, citatiile ... (vezi toată discuția)