avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am construit o casa pe numele socrilor si acum am ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am construit o casa pe numele socrilor si acum am probleme !

Pentru a nu avea probleme cu banca de la care am luat un credit (avand in vedere ca valoarea acestuia era foarte mare si exista oricand riscul de a mi se solicita din partea bancii sa vin cu garantii suplimentare!) am hotarat sa cumpar terenul pentru o casa si sa construiesc casa pe numele socrilor, gandidu-ma ca nu voi intampina dificultati tinand cont de faptul ca sotia este singura la parinti.
MARE GRESEALA ! acum socrii s-au certat, iar socra-miu doreste sa intenteze o actiune de divort si sa ceara totodata un partaj al bunurilor, tintind cu precadere proprietatea mea.
Va rog insistent sa ma sfatuiti cum pot sa impiedic acest lucru. Ce pot sa fac sa reintru in drept in proprietatea imobilului pe care l-am construit, Dumnezeu stie cu ce eforturi !
Mentionez ca ambii socrii sunt pensionari cu venituri foarte mici (castiga aprox. 1600 lei impreuna) si nu cred ca ar putea sa demonstreaza vreodata in fata instantei ca au dispus de fondurile necesare construirii unei case.
Mai mult, soacra-mea este de partea noastra si ea ar sustine pana in panzele albe ca in fapt noi suntem proprietari si nu ei.
Ar putea soacra-mea sa ipotecheze de una singura casa in favoarea noastra sau sa sustina ca a primit bani cu imprumut de la noi pentru construirea casei si drept urmare sa greveze cu sarcini imobilul astfel incat sa nu fie posibil partajul ? Dar daca socra-miu ar dori sa vanda casa ? Ce este de facut ?
Va rog frumos sa imi transmiteti parerile voastre. Va multumesc !
Ultima modificare: Vineri, 30 Iulie 2010
Gil1973, utilizator
Cel mai recent răspuns: silvia p , utilizator 18:52, 30 Iulie 2010
cand ai cumparat terenul erai casatorit?
Dar daca ati construit casa pe numele sotiei, ce legatura au socrii?
da, eram casatorit
Ultima modificare: Vineri, 30 Iulie 2010
Gil1973, utilizator
nu am construit casa pe numele sotiei ci pe numele socrilor
sa concluzionam ,sunteti proprietari pe teren iar pe cladire sunt socri;
Fa un ctr de imprumut cu soacra;
Intra pe mejaj privat sa-ti explic;

Alte discuții în legătură

Proprietar in fapt al unui imobil... cum pot sa devin si proprietar in drept ? Gil1973 Gil1973 Revin la o problema ce ma framanta de mai mult timp si asupra careia nu prea am fost lamurit pe acest forum (acum 2 ani) in speranta ca noile coduri imi ... (vezi toată discuția)
Mosenire ContSters135021 ContSters135021 buna ziua.am si o poveste ,de zis .soacra-mea si sotia mea unica fica,au de la socrulu meu o casa construita de socrul me cu autozizati din 1964.socrul meu ... (vezi toată discuția)
Proprietate... simonaelena_2008 simonaelena_2008 BUNA ZIUA... INTAMPIN URMATOAREA PROBLEMA:AM CONSTRUIT O CASA PE TERENUL SOCRILOR DAR CU AUTORIZATIE DE CONSTRUCTIE PE NUMELE SOCRULUI MEU CARE A DECEDAT ... (vezi toată discuția)