avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 999 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... PROPRIETATE...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

PROPRIETATE...

BUNA ZIUA...
INTAMPIN URMATOAREA PROBLEMA:AM CONSTRUIT O CASA PE TERENUL SOCRILOR DAR CU AUTORIZATIE DE CONSTRUCTIE PE NUMELE SOCRULUI MEU CARE A DECEDAT ANUL TRECUT.PE TERENUL UNDE AM CONSTRUIT CASA MAI ARE SI FAMILIA SOTULUI MEU CONSTRUITA O CASA "BATRANEASCA". SOTUL MEU ARE 3 FRATI CARE IN PRINCIPIU SUN DE ACORD CA JUMATATE DIN SUPRAFATA TERENULUI SI CASA CONSTRUITA DE NOI SA NE REVINA ...PROBLEMA MEA ESTE ACEEA CA NU STIU CE DEMERSURI TREBUIE SA FAC PENTRU A PUTEA INTRA IN PROPRIETATEA CASEI SI A TERENULUI CARE MI SE CUVIN.MENTIONEZ CA SOACRA MEA DETINE TITLU DE PROPRIETATE PENTRU CASA SI TERENUL PE CARE IL ARE.VA ROG SA MA AJUTATI CU ETPELE CE TREBUIESC PARCURSE IN VEDEREA SOLUTIONARII ACESTEI PROBLEME. VA MULTUMESC ANTICIPAT!
Cel mai recent răspuns: simonaelena_2008 , utilizator 18:50, 6 Mai 2011
Daca si soacra este de acord mergeti la notar.
Mai intai trebuie dezbatuta succesiunea dupa socrul dumneavoastra.
Buna seara !
Avand in vedere speta :
1. TP este pentru teren , nu si pentru casa care are statut de bun comun edificat de defunct si sotia acestuia ( autorizatia de contructie fiind emisa pe numele acestora, socrii dvs.) .
2. Trebuie dezbatuta succesiunea pentru bunurile proprietatea defunctului , ocazie cu care putetei face un partaj voluntar prin care sa va revina partea corespunzatoare pe care o folositi si pe care s-a edificat casa .
3. pentru cealalta jumatate de casa soacra trebuie sa va faca act translativ de proprietate ...
Bafta !
multumesc pt raspuns dar ati putea fi mai explicit va rog??ma refer la etapele care trebuiesc parcurse... multumesc anticipat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imobiliare - intabulare, succesiune bebita10 bebita10 Buna ziua ! Doresc sa intabulez casa pe care am construit-o impreuna cu defunctul meu sot si anexele gospodaresti, pentru care au fost emise autorizatiile ... (vezi toată discuția)
Intabulare casa fara acte SANTIER SANTIER Buna ziua! Impreuna cu sotia avem o casa construita de noi pe terenul socrului meu, in prezent decedat. Sotia lui traieste, si suntem 3 copii. Ceilalti 2 ... (vezi toată discuția)
Drept proprietate poppsq poppsq Soacra mea detine 2500mp de teren in gospodaria mostenita de la parintii ei decedati. Cumnata-mea a construit o casa pe o jumatate teren ca un upgrade al unor ... (vezi toată discuția)