avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1032 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imobiliare - intabulare, succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imobiliare - intabulare, succesiune

Buna ziua !
Doresc sa intabulez casa pe care am construit-o impreuna cu defunctul meu sot si anexele gospodaresti, pentru care au fost emise autorizatiile de constructie (casa 1966, grajd 1983, pe numele defunctului meu sot). Constructiile si gradina aferenta sunt facute pe locul casei parintesti a defunctului meu sot (socrii mei, ambii decedati ), care au locuit cu noi. In prezent exista titlu de proprietate emis pe numele defunctei soacre (care era in viata la aparitia legii 18/1991), si care cuprinde la rubrica intravilan: curti-constructii si gradina casei unde am locuit impreuna cu sotul, iar eu locuiesc si in prezent. Dupa decesul fiecaruia dintre socrii, fostul notariat de stat a facut chemare catre filiatie pentru dezbateri succesorale, care nu s-au concretizat, conform raspunsurilor date de actuala Casa Notarilor Publici. Din cate stiu eu dosarele nesolutionate de notariat erau indrumate in instante, dar nu am gasit nici o urma la registratura judecatoriei. Am gasit la cartea funciara inscris ultimul proprietar de acum 100 ani, dar aceasta mai continea niste cifre, calcule inscrise pe o ciorna ce pareau niste inscrisuri foarte proaspete. Dilema mea este: “am construit legal casa noastra pe terenul altcuiva?”, cum pot sa verific daca sunt alti “doritori” sa intabuleze sau chiar au intabulat locul respectiv ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters297103 , utilizator 19:54, 25 August 2013
din ceea ce spuneti exista titlu pe teren si dvs aveti autorizatie de construire
Da, exista titlu pe teren (defuncta soacra), autorizatie de constructie (defunctul sot), si un inscris de improprietarire a terenului pentru construire dat de catre adunarea generala a CAP pe numele, normal, al celui care urma sa obtina autorizatia (sotul meu), dar este acelasi teren care se regaseste si pe titlul acordat soacrei dupa legea 18/1991. Va rog, daca poate cineva sa-mi raspunda cum se procedeaza in astfel de situatii, cu ce sa incep ?
Multumesc
cu dezbaterea succesiunilor care bag seama ca sunt succesive
pt terenul de sub casa aveti un drept de superficie iar pt terenul pe care ajungeti la calea publica un drept de servitute

daca nu va intelegeti e naspa
in instanta trebuie sa exercitati o actiune cu vreo ....minim 12 capete de cerere ( succesiunile 3 a cate 3 plus iesirea din indiviziune plus superficia plus servitutea)
dar pot fi mai multe..dupa caz:(
Ultima modificare: Duminică, 25 August 2013
ContSters297103, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte casa la rosu calisse calisse sotia are act de donatie pe un teren. pe acest teren am construit impreuna o casa la rosu. autorizatia de constructie este pe numele sotiei. pot trece casa pe ... (vezi toată discuția)
Impartire teren in doua pentru construire casa pe locul unui grajd vechi! iMozzie iMozzie Buna ziua, Am in discutie urmatoarea chestiune daca ma poate ajuta cineva va rog. Eu si sotia mea ne dorim sa construim o casa pe terenul socrilor mei, ... (vezi toată discuția)
Proprietate... simonaelena_2008 simonaelena_2008 BUNA ZIUA... INTAMPIN URMATOAREA PROBLEMA:AM CONSTRUIT O CASA PE TERENUL SOCRILOR DAR CU AUTORIZATIE DE CONSTRUCTIE PE NUMELE SOCRULUI MEU CARE A DECEDAT ... (vezi toată discuția)