Buna ziua!
As dori sa ma ajutati cu un sfat. Sunt insarcinata in 2 luni, somera si mai am 2 luni de somaj. Care ar fi posibilitatile sa beneficiez de concediul pentru cresterea copilului? Mentionez ca am incercat sa obtin concediu medical pentru a prelungi somajul, dar nu pot obtine atat de multe concedii pana nasc. Ce posibilitati am? In situatia mea, se poate prelungi somajul, avand in vedere ca nici un angajator nu ma va angaja, fiind insarcinata? Va multumesc!
interesati-va la autoritatea la care depuneti actele pt indemnizatie.pe durata somajului ati contribuit la asigurarile sociale dar inteleg ca nu va e de folos.sau gasiti un angajator care sa va faca contract de munca si sa va platiti singura darile pana nasteti pentru a beneficia de indemnizatie, deoarece trebuie sa fiti angajata imediat dupa somaj pentru a avea continuitate in stagiul de cotizare.
Autoritatea poate fi primaria de care apartin? Sau daca inchei dupa perioada somajului un contract de asigurari sociale, ma ajuta? Va multumesc pentru raspunsul prompt.
buna ziua!
de ce nu puteti obtine concedii medicale? vorbiti cu doctorul la care sunteti sa va dea pentru risc de sarcina sau ceva de genu...Cum sa nu puteti? cunosc persoane care din luna a 2-a, a 3-a pana intr-a 7-a au tot avut concedii medicale caci din luna a 7-a pana nasteti si inca vreo 40zile pe urma vi le da doctorul de familie -- concediu de maternitate si lehuzie. dvs. de ce nu puteti? gasiti un doctor sa va ajute. mai incercati nu ramaneti asa ca nu puteti...insistati caci altfel dvs. veti pierde si nu vad de ce ati pierde cand se poate..mai ales in tara asta a noastra.
multa bafta!
pt. partea a doua cu primaria...primaria nu va poate ajuta cu nimic si cu atat mai putin daca incheiati contracte cu diversele institutii pentru asigurarile de rigoare.
imi pare rau. incercati cu doctorul care este cel mai la indemana. va trebui sa scoateti ceva din buzunar dar oricum ati fi facut-o daca ar fi mers cu acele contracte de care amintiti dvs.