Buna ziua!
As dori sa ma ajutati cu un sfat. Sunt insarcinata in 2 luni, somera si mai am 2 luni de somaj. Care ar fi posibilitatile sa beneficiez de concediul pentru cresterea copilului? Mentionez ca am incercat sa obtin concediu medical pentru a prelungi somajul, dar nu pot obtine atat de multe concedii pana nasc. Ce posibilitati am? In situatia mea, se poate prelungi somajul, avand in vedere ca nici un angajator nu ma va angaja, fiind insarcinata? Va multumesc!
1. Nu va fi nici o problema daca in ultimele 24 de luni de la data concedierii aveti 12 luni lucrate si cotizate la somaj.
2. Perioada cat ati fost prima data in somaj nu este perioada de cotizare la somaj. Asa ca scadeti lunile de somaj si trebuie sa va ramana 12 luni lucrate.
Va multumesc pentru raspunsurile deosebit de prompte! Mai am o nelamurire si cu asta ati scapat de mine. In timp ce scriam pe forum, un angajator (ce-i drept, prieten) mi-a raspuns la cererea de angajare si deci, ma pot angaja de acum, eu mai avand 2 luni de somaj. Facilitatea pe care o are ca a angajator, aceea de a nu mai plati darile pentru mine timp de 6 luni, pentru ca ma angajeaza din somaj, nu ma va afecta cand se va lua in calcul cotizatiile din urma, cand voi depune cererea pentru CCC? Neplatindu-mi angajatorul darile, nu se considera ca am avut intrerupere, desi eu am lucrat?
1. Este foarte bine daca este asa si multa bafta!
2. V-am spus mai sus ca nu conteaza daca platiti sau nu contributiile legale ci numai daca aveti venituri profesionale impozabile.
3. De altfel OUG 13/2010, de facilitatile careia va beneficia angajatorul dvs., spune ca acele 6 luni de neplata a contributiilor sunt perioade asimilate cu plata acestora.
am mai intrebat si acelasi lucru am aflat ca puteti avea chiar din prima luna concediu medical pentru risc de sarcina si nu neaparat la 2 doctori ci doar la unu, dar ma rog...nu degeaba daca intelegeti. eu consider ca va complicati inutil cu alte angajari etc. dar este doar parerea mea.
oricum ma bucur ca totusi ati gasit o solutie dar eu tot n-as fi renuntat la acel concediu dar dupa cum am zis "parerea mea".