avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Gravida in somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Gravida in somaj

Buna ziua!
As dori sa ma ajutati cu un sfat. Sunt insarcinata in 2 luni, somera si mai am 2 luni de somaj. Care ar fi posibilitatile sa beneficiez de concediul pentru cresterea copilului? Mentionez ca am incercat sa obtin concediu medical pentru a prelungi somajul, dar nu pot obtine atat de multe concedii pana nasc. Ce posibilitati am? In situatia mea, se poate prelungi somajul, avand in vedere ca nici un angajator nu ma va angaja, fiind insarcinata? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: hopeless1 , utilizator 19:40, 2 August 2010
spuneti ca nimeni nu va da atata dar...ati incercat??? cum sa nu va dea? dar daca "Doamne fereste!" chiar ar fi fost vreo problema? v-ar fi dat din luna intai. eu zic totusi sa INCERCATI nu va lasati asa usor.
sau...daca spuneti ca mai aveti 2luni de somaj mai lasati sa treaca o luna si poate 4luni vi se vor da....
incercati toate variantele....
nu lasati STATUL....nu vedeti ce ne face statul? ca nici el nu ne lasa pe noi?!
insistati.gasiti un doctor...imposibil sa nu gasiti.....imposibil....banii au aceeasi culoare pt. toti.
Da, am incercat dar nu pot decat prin doi doctori. Si nu stiu daca imi fi luat in considerare faptul ca in plin medical plec de la un doctor si ma duc la altul.
ce are? va puteti duce la cati doctori doriti. e o lege cumva sa ramai numai la unu? si eu sunt proape in 2luni. luna viitoare voi intra in somaj si dupa o luna vreau neaparat sa intru numai in medicale...sa nu-i las nici sa rasufle...
medicalu e medical de la orice doctor il luati...
asa v-a zis doctorul ca nu poate sa va dea? poate...nu ati dat dvs....si d-aia omu nu v-o fi impartasit "durerea". daca va intelegeti bine cu el chiar puteti sa-i expuneti problema si poate va va ajuta...nu stiu...
eu sper sa rezolvati si va doresc din suflet caci nu merita sa pierzi....

multaaaaaaaaa bafta!
1. Contractul de asigurare nu va ajuta la obtinerea indemnizatiei pentru CCC deoarece nu va aduce venit profesional impozabil.
2. Imediat dupa somaj incheiati un contract individual de munca (CIM) pe perioada determinata (cate luni mai aveti nevoie) si apoi angajatorul va poate da in "somaj tehnic" pana se termina CIM. Perioada de somaj tehnic se ia in calcul la acordarea CCC.
Va multumesc mult! Dar nu voi avea nici o problema daca voi fi iar in somaj, destul de repede de la terminarea primei perioade?

Alte discuții în legătură

Beneficiez de ajutor de somaj dupa terminarea ccc daca am doar 6luni lucrate lfodor lfodor buna ziua vreau sa va intreb daca pot sa beneficiez de ajutor de somaj dupa terminarea ccc daca am doar 6luni lucrate 1 luna intrun loc iar dupa 2luni am ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pt cresterea copilului ramonasoiman ramonasoiman Buna ziua, am si eu o intrebare referitor la indemnizatia pentru cresere a copilului. Eu in iulie am terminat masterul si cum nu m-am gasit un job am depus ... (vezi toată discuția)
Ccc pentru suplinitori alinutzza140 alinutzza140 Buna ziua , Sunt o viitoare mamica suplinitoare cu contract pana la 1 sept.2011.Sunt insarcinata in 5 luni si ceva si cred ca o sa nasc pe la sfarsitul lui ... (vezi toată discuția)