avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1164 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... desfiintare functie prin reorganizare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

desfiintare functie prin reorganizare

Buna ziua!

Daca se desfiinteaza o functie de sef birou , se tine cont de urmatorul articol din legea-cadru nr. 330/2009 care prevede " Art. 36. -
(1) Persoanele care ocupa functii de conducere in institutiile si autoritatile publice care sunt supuse restructurarii vor fi trecute pe un post vacant in cadrul structurii organizatorice aprobate potrivit legii, cu respectarea conditiilor de vechime prevazute de lege.
(2) In cazul in care postul vacant este inferior postului aferent functiei de executie a persoanei care a ocupat functia de conducere, postul vacant va fi transformat la acel nivel.
(3) In situatia in care in cadrul structurii organizatorice, aprobata potrivit legii, nu exista un post vacant, se transforma postul propriu al persoanei intr-o functie de executie, corespunzatoare studiilor si conditiilor de vechime ale acesteia."
?

Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Vineri, 30 Iulie 2010
gaby1970, utilizator
Cel mai recent răspuns: buia , utilizator 11:34, 13 August 2010
Legea trebuie respectata de toata lumea.
ZIlele aceste este agitatie mare in randul bugetarilor, datorita restructurarilor impuse.
Sper sa aibe si baza legala, altfel se vor umple salile de judecata.
Baza legala, buuun, mai tine cineva cont de Lege?Acum este momentul pentru cei care au "cutitul" in mana sa taie tot ce le sta-n "coasta". Eu sper sa mai fie cineva care sa le apere interesele si celor nedreptatiti. Vor ramane numai neprofesionisti dar asta se doreste.
Din nefericire, aveti mare dreptate!
SE pare ca vor pleca profesionistii si vor ramane cei "sustinuti"
Si eu am folosit acest articol din L 330/2009 dar o persoana fost sef birou mi-a spus ca trebuia sa folosesc art. 15 din anexa III alin (2) L 330/2009, care spune: Functionarii publici de conducere care ocupa, ca urmare a reorganizarii, functii publice de conducere de nivel inferior sau, dupa caz, de executie au dreptul la salariul de baza pentru functia publica in care vor fi numiti, prevazut pentru treapta 1 de salarizare.
Agentia nu a avut obiectie la transformarea pe care am facut-o ( am trecut persoana de conducere inapoi pe functia de executie pe care a avut-o) dar acum ma gandesc daca nu trebuia ca sefii care erau pe trepte de salarizare 2 sau 3 sa fie trecuti pe treapta 1.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu dupa restructurare iancu marin iancu marin Dupa restructurarea institutiei, prin comasare cu alte doua institutii, in care am ocupat un post de director avand salariul de functie de 2000 lei , am fost ... (vezi toată discuția)
Functia publica de coducere conform l 330/2009 IORDANA IORDANA Conform L 330/2009, functiile publice de conducere vor avea doar treapta II si I. Inteleg ca nu se aplica coeficientii de ierarhizare incepand cu 01 ian. 2010, ... (vezi toată discuția)
Reorganizare - desfiintarea postului de sef serviciu leutu leutu In cat timp de la primirea unei adrese de restructurare a postului de sef serviciu pe care il ocup trebuie sa raspund institutiei ce am de gand si pe ce post ... (vezi toată discuția)