avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1102 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajare someri
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajare someri

Buna ziua.Spuneti-mi va rog ce avantaje am de la stat daca sunt SRL si angajez someri?MUTUMESC
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:57, 30 Iulie 2010
Cititi OUG 13/2010, din care va redau:
Art. 1 - (1) Angajatorii care, în anul 2010, pe locurile de muncă nou-create stabilesc, în condiţiile legii, raporturi de muncă cu persoane provenite din rândul şomerilor aflate în evidenţa agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă cu minimum 3 luni anterioare datei stabilirii raporturilor de muncă potrivit prezentei ordonanţe de urgenţă şi pe care le menţin în activitate pe o perioadă de cel puţin 12 luni beneficiază, pe o perioadă de 6 luni de la data încadrării, de scutire de la plata contribuţiilor de asigurări sociale pentru aceste persoane.
(2) Scutirea de la plata contribuţiilor de asigurări sociale nu se acordă:
a) angajatorilor care în ultimele 6 luni premergătoare datei stabilirii raporturilor de muncă potrivit prezentei ordonanţe de urgenţă au mai avut raporturi de muncă stabilite cu persoanele prevăzute la alin. (1);
b) angajatorilor care stabilesc raporturi de muncă cu persoanele prevăzute la alin. (1), pe locuri de muncă devenite vacante, rezultate în urma încetării unor raporturi de muncă în ultimele 6 luni anterioare datei stabilirii raporturilor de muncă potrivit prezentei ordonanţe de urgenţă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facilitati la angajare ana_abo ana_abo Care sunt facilitatile din punctul de vedere al angajatorului, in cazul in care angajeaza un somer? (vezi toată discuția)
Oug 13/2010 tanapopa tanapopa Buna ziua, O intrebare Daca am angajat someri in Dec. 2010, si abia am aflat de OUG 13/201o, credeti ca mai pot beneficia de facilitati, acum in Aprilie ... (vezi toată discuția)
Facilitati pentru firma care anjajeaza tanar absolvent Stadva Stadva As dori sa stiu daca , in prezent , se mai acorda facilitati pentru firma care angajeaza tanar [i]absolvent al unei scoli postliceale [/i]. Tanarul a absolvit ... (vezi toată discuția)