avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare apartament dupa succesiune!!!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare apartament dupa succesiune!!!

Buna ziua ,
Vrea sa aflu daca este posibil sa vand un apartament dupa succesiune in urmatoarea situatie :
Apartamentul este detinut de catre parinti(mama+tata) . Tatal a decedat , iar mama este plecata in strainatate de 20 de ani . Exista 5 frati rezultati din casatorie si inca unul din afara casatoriei ( al tatalui) . Doar unul dintre frati a contribuit la renovarea apartamentului cu bani din partea mamei .2 dintre frati sunt cu probleme ( au fost inchisi pentru diverse infractiuni si eliberati de curand ) . Intrebarea este : are rost sa se faca succesiunea(este posibil sa fie inlaturati cumva cei ce nu sunt de acord??) pentru a putea fi vandut apartamentul , intentia fiind de partea fratelui care a renovat apartamentul in conditiile in care 2 dintre frati sunt de acord avand propriile locuinte , mama fiind de acord si ea , dar fratii cu probleme si cel vitreg nedorind vinderea deorece nu au unde locui in alta parte si nedorind sa dea semnatura ???Mentionez ca fratii cu probleme nu au nici un venit si nu pot intretine apartamentul iar fratele care doreste sa vanda nu mai poate locui impreuna cu acestia din cauza trecutului lor si din cauza comportamnetului lor de aceea dorind si vanzarea pentru a se putea reglementa cumva situatia .
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 18:53, 30 Iulie 2010
trebuie deschisa succesiunea dupa care vanzarea
insa prezenta mamei este obligatorie
In cazul dvs doar printr-o actiune in instanta puteti sa rezolvati problema.
Stiam ca printr-o actiune in instanta , dar vroiam sa aflu daca pot obtine sigur ceva in urma acestei actiuni ( daca pot vinde ) , daca are rost sa investesc bani in procese , succesiuni , cadastru etc. atat timp cat 3 dintre frati se opun vanzarii ?? Tin sa precizez ca mama doreste sa le cumpere si o locuinta fratilor cu probleme dupa succesiune , nu doreste sa-i dezmosteneasca , dar cu toate acestea ei nu sunt de acord .
Solcitati instantei iesirea din indiviziune si atribuirea bunului. Astfel dvs. veti deveni unic proprietar si veti plati sulte celorlalti mostenitori ( contravaloarea cotelor lor). Apoi puteti vinde singur.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune ardeleanu camelia ardeleanu camelia In urma decesului tatalui meu s-a facut succesiunea. La succesiune au intrat mama mea, eu si fratele meu. Acum mama mea (mentionez ca locuim in aceeasi casa) ... (vezi toată discuția)
Probleme succesiune rodidoina rodidoina Dupa moartea tatalui meu, am mostenit, impreuna cu fratele meu si mama mea apartamentul parintilor, in care locuim, eu cu sotul si fiul meu, impreuna cu mama. ... (vezi toată discuția)
Mama vinde casa libertin libertin Cum spuneam si in subiect, mama vrea sa vanda casa cu tot ceea ce presupune o gospodarie. Specificatie: Mama mai are o sora care si-a primit partea din avere, ... (vezi toată discuția)