avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

In urma decesului tatalui meu s-a facut succesiunea. La succesiune au intrat mama mea, eu si fratele meu. Acum mama mea (mentionez ca locuim in aceeasi casa) doreste sa-mi cedeze partile ei. Fratele meu doreste sa-i platesc 25% din valoarea de piata a apartamentului in care eu si mama locuim, desi el nu are dreptul la atat in urma succesiunii dupa tata si nici nu participa la intretinerea sau ingrijirea mamei. Prin ce fel de act pot primi in acelasi timp partile mamei si partile fratelui? Daca fratele meu nu este de acord cu suma pe care o stabileste evaluatorul imobiliar ce pot sa fac?
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 19:56, 7 Martie 2011
Mama dvs. va poate vinde fara probleme.
Cu fratele o sa va judecati si va decide instanta.
Aveti insa grija sa nu va execute silit fratele dupa proces.Ar fi bine sa incercati sa faceti rost de bani dupa proces.
fratele dvs nu are niciun drept asupra cotei mamei dvs. mama dvs poate sa faca act de vanzare pt partea dansei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! m aflu intr-o situație foarte delicata. tatăl meu ... Carmenstratone Carmenstratone Bună ziua! M aflu intr-o situație foarte delicata. Tatăl meu a decedat în anul 2014. Mama mea are un băiat din prima căsnicie. Acum 2 luni mama a căzut ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament dupa succesiune!!! BoGy_NBA BoGy_NBA Buna ziua , Vrea sa aflu daca este posibil sa vand un apartament dupa succesiune in urmatoarea situatie : Apartamentul este detinut de catre ... (vezi toată discuția)
Probleme dupa succesiune giurescu tatiana giurescu tatiana Buna ziua! Dupa succesiunea dupa tata,mama s-a hotarat sa cedeze partea ei fratelui meu.M-a anuntat ca i-a facut act prin notariat si ma preseaza sa accept ca ... (vezi toată discuția)