Buna ziua! Dupa succesiunea dupa tata,mama s-a hotarat sa cedeze partea ei fratelui meu.M-a anuntat ca i-a facut act prin notariat si ma preseaza sa accept ca partea mea ce vrea el.Intrucat ,eu nu am drept decat din partea tatalui ,nu mi se pare corect sa imi faca parte el.Cum pot verifica daca s-a facut act,fiindca mama nu a vrut sa imi arate nici un act.Mama are pretentia sa ajut la consolidarea casei si la intretinerea ei.Vor sa renunt la partea mea.Ce ma sfatuiti sa fac,{fratele argumentand ca nu are bani ,vrea sa ma afraga sa il ajut eu.}?Va multumesc
Mama dumneavoastra are dreptul sa faca ce doreste cu bunurile ei. Abia dupa deces veti putea ataca cu o actiune in reductiune sau in raport donatiile facute de mama fratelui dumneavoastra.
Nu va poate obliga nimeni sa renuntati la ceva. In schimb oricare dintre proprietari (inclusiv dumneavoastra) puteti cere imparteala bunurilor aflate in coproprietate, fie prin atribuire, fie prin vanzarea lor si impartirea pretului.
greu de dat un sfat in cazul dvs .
avand in vedere atitudinea mamei insa, v-as sfatui sa nu faceti nici un fel de imbunatatiri la acel imobil.
nici mama si nici fratele dvs nu va pot obliga sa renuntati la partea mostenita dupa tatal dvs .
daca doriti insa puteti cere in instanta iesirea din indiviziune , si atribuirea imobilului dvs cu obligatia platii sultei catre fratele dvs .
este posibil insa ca fratele dvs avand o cota-parte mai mare dupa ce mama i-a cedat partea dansei, sa ceara si el in instanta atribuirea imobilului in natura cu plata sultei catre dvs .
acuma depinde ce vreti . sa locuiti in aceeasi casa cu dansii , insa in acest caz cel mai bine ar fii sa nu faceti investitii in casa. iar daca totusi faceti, sa pastrati chitante, bonuri, tot ce cumparati sa fie pe numele dvs .
iar daca doriti sa nu mai locuiti cu dansii , puteti cere in instanta sistarea starii de indiviziune si obligarea fratelui sa va despagubeasca corespunzator cotei detinute .
Pentru a vedea daca si ce fel de act s-a facut intre mama si fratele dumneavoastra, luati Certificatul de Mostenitor si actul de identitate si mergeti la Biroul de Cadastru si Publicitate Imobiliara de care apartineti. Nici o instrainare de imobil nu se mai face fara schita cadastrala si inscriere in Cartea Funciara. Intrebati acolo.
Executarea silita
fify1
Buna ziua,
In urma unui credit pe persoana juridica, garantat cu contract de fidejusor de catre mine ca administrator, neachitat in totalitate am fost chemat ... (vezi toată discuția)