avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme legate de mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme legate de mostenire

Buna seara,
Am si eu 2 probleme la care solicit daca se poate un raspuns.
1. In urma decesului tatalui am facut succesiunea, fiecarui mostenitor respectiv mamei fratelui si mie revenindu-ne cota parte. Mama a hotarat sa nu mai locuiasca la casa ei mutandu-se la mine, iar casa sa se vanda.Fratele nu este de acord cu aceasta vanzare.Ce pot face eu in aceasta situatie?
2.Mama a incheiat cu mine un contract de intretinere dar nu la notar, ci la un avocat.
Intrebarea mea este daca acest contract de intretinere este valabil si daca se poate ataca de fratele meu.Daca nu este valabil ce am de facut?
Cu multumiri si respect,
Mariana
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 20:15, 14 Decembrie 2009
buna seara!
1. la prima intrebare pe care ati postat-o puteti cere pe cale de instanta iesirea din indiviziune cu privire la acel bun imobil si de asemenea sa solic instantei atribuirea in natura abunului.
potrivit disp art 728 cod civi " nimeni nu poate fi tinut in indiviziune".
se va ajunge la asta intrucat dvs, mama si fratele nu cadeti de acord cu privire la efectuarea unui act de disp asupra acestui bun.
instanta poate dispune atribuirea bunului in lotul dvs si plata sultei catre frate.
2. nu ati dat suficiente detalii cu privire la acel contract de intretinere.
actul a fost prezentat la CF?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme dupa succesiune giurescu tatiana giurescu tatiana Buna ziua! Dupa succesiunea dupa tata,mama s-a hotarat sa cedeze partea ei fratelui meu.M-a anuntat ca i-a facut act prin notariat si ma preseaza sa accept ca ... (vezi toată discuția)
Succesiune roxana69 roxana69 Daca tatal meu (decedat) a mai avut un fiu dintr-o alta casatorie care vine la succesiune (apartament cu 3 camere )in cota de 3/16, eu am 3/16, iar mama mea ... (vezi toată discuția)
Dezmembrare teren amphora amphora Dupa 1990, mama si fratele ei au primit prin retrocedare terenul agricol predat de bunicul meu statului, iar titlul de proprietate s-a emis cu bunicul autor, ... (vezi toată discuția)