Dat fiind aceasta insuportabila situatie, am un handicap de gradul II psiho-somatic , divortul a fost pronuntat , va rog sa-mi permiteti intrebari .
1)Cine face si ce documente trebuie sa aiba , insotit de cine , cel care va face evaluarea imobilului ?
2) Dupa evaluare se plateste imediat impozitul de 30% aproximativ ? Sau acesta revine statului dupa ce se vinde imobilul...presupunand ca se vinde in conditiile in care piata imobiliara este cum este...casa din paianta la tara ! Este posibil ca , pentru ca sunt invalid de gradul II, am o pensie deplorabila, nu mai am unde locui ...suberba fosta sotie sa ma poate hartui pana la letalitate ? Face plangeri penale intr-o veselie , sunt pus pe drunuri la fel !
3) E vorba de un partaj facil, doua intrari , un gard oricand, dar nu se vrea !
4) Repet intrebarea , cine si cu ce imputerniciri trebuie sa vina, cine deschide aceasta actiune , cat se plateste si de catre cine !!! CAND ???
Credeti-ma mi-e foarte greu sa mai rezist presiunilor = plangeri penale absurde, la o varsta si o maladie psihica ireversibila ! Azi am fost iar chemat la poilitie....Doamne !Cum o oblig sa-si ia ce doreste ca partaj si sa ma lase sa atipesc linistit ? Cum ??? Multumesc mult !
Nefericita situatia dvs....deci lucrurile stau in felul urmator:
-evaluarea in cadrul partajelor de bunuri comune sunt facute de experti constructori desemnati de instanta, iar partea isi poate lua si este chiar indicat un expert consilier care va fi achitat de acea parte,
-daca bunul nu este comod partajabil (dar inteleg ca in cazul dvs. ar fi) se atribuie in natuta unuia dintre soti , iar celalalt sot va fi despagubit cu contravaloarea partii lui printr-o suma denumita "sulta",
- partile pot incheia prin intelegere si o tranzactie in functie de dorintele fiecaruia.
- taxa de timbru in cazul partajului la instanta este de 3% la valoarea masei partajabile.
- daca din masa partajabila fac parte si bunuri cum ar fi un teren , este necesara expertiza topografica sau bunuri mobile este necesara o expertiza merceolog.
-daca partile incheie o tranzactie la primul termen de judecata partile platesc aceasta taxa dar instanta o va restitui integral, iar daca partile ulterior primului termen incheie totusi o tranzactie taxa va fi resituita pana la jumatate din valoare in functie de actele procesuale deja indeplinite.
Actiunea de partaj o poate introduce oricare dintre parti.