avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj

Va rog sa-mi spuneti cat costa un partaj?
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 08:00, 19 Martie 2010
Taxa de timbru pentru cererile de partaj se stabileste la 3% din valoarea masei partajabile.
Separat de aceasta taxa, daca partile contesta bunurile de impartit, valoarea acestora sau drepturile ori marimea drepturilor coproprietarilor in cadrul cererilor de mai sus, taxa judiciara de timbru se datoreaza de titularul cererii la valoarea contestata n conditiile art. 2 alin. (1) din Legea nr.146/1997 actualizata.
Si bineinteles onorariul avocatului.
De asemenea in functie de bunurile care fac parte din masa partajabila sunt necesare efectuarea de expertize de specialitate dintre care cele mai uzitate sunt expertiza constructor in cazul caselor sau apartamentelor, expertiza merceolog- in cazul bunurilor mobile si expertiza topografica in cazul terenurilor.
Daca, pana la prima zi de infatisare in fata instantei, partile incheie o tranzactie asupra bunurilor ce fac obiectul partajului si o depun la acel termen la dosar, instanta va dispune restituirea taxelor de timbru datorate pentru partaj, respectiv cei 3% calculati la valoarea bunurilor supuse partajului.
Va recomand angajarea unui avocat. ;)
3$ din valoarea bunurilor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de timru adriana istrate adriana istrate Avem in proprietate eu si prietenul meu un apartament in cote de 1/2 fiecare cumparat in 2003 inainte de casatoria care a avut loc in 2005. Am divortat in Feb ... (vezi toată discuția)
Partaj blasciucgabi blasciucgabi Care este taxa de timbru (in procent) pentru un proces de partaj? Multumesc anticipat. (vezi toată discuția)