avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contestatie
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contestatie

Am o locatie si saptamana trecuta a avut un control de la garda financiara centrala din buc de la rondul Alba Iulia( se stie a venit trimisa pt ca locatia mea este la 40 km de buc). Dupa ce au efectuat controlul au constat un plus neinregistrat pe casa de marcat de 200 de lei. Am fost chemat marti la ei in vederea controlului amanuntit si acolo nu au mai depistat nimic. Si pt ca nu au mai gasit nimic au intocmit un proces verbal de sanctiune cu amenda in valoare de 8000 lei plus ca au confiscat cei 200 de lei separat. Si acum vine cireasa de pe tort !! Au suspendat si activitatea firmei pe o perioada de 3 luni !! ( ce lume !! de unde sa platesti 8000 de lei :O pe praful asta si ca sa nu poti avea de unde plati iti mai inchid si activitatea!! Am depus contestatie la ei la sediu si am trimis si la judecatorie dar nu stiu daca acum pot functiona. Maine trebuie sa deschid locatia ca functionez numai in weekend de obicei ( este club de seara si piscina de zi) .Am inteles ca daca depun contestatie pot deschide pana se pronunta instanta dar unii spun ca daca deschid pot confisca iar incasarile. CE MA SPUNE LEGEA IN ACEST CAZ SI CE MA SFATUITI SA FAC?? MERCI ANTICIPAT
Cel mai recent răspuns: andreiemanuel , utilizator 19:08, 30 Iulie 2010
Va trebui sa solicitati in instanta suspendarea actului fiscal prin care vi se suspenda activitatea pe 3 luni, pana la solutionarea in fond a contestatiei. Instanta competenta este tribunalul, sectia de contencios administrativ. In drept, va motivati cererea de suspendare pe art.14 din Legea 554/2003( legea contenciosului administrativ). In fapt, motivati cu lux de amanunte situatia si pentru ce anume solicitati suspendarea masurilor fiscale, pana la solutionarea in fond. Contestatia propriu-zisa o faceti in termen de 6 luni si o depuneti la organul fiscal, biroul de solutionare a contestatiilor( art. 7 din legea contenciosului administrativ - procedura prealabila). Veti primi un raspuns, sub forma unei decizii, in termen de 30 de zile. Apoi, in cazul in care nu sunteti multumit de aceasta decizie, o atacati la tribunal. In momentul in care depuneti contestatia la Finante, depuneti si cererea de suspendare la tribunal, anexand si contestatia cu nr. de inregistrare, depusa la Finante.
MULTUMESC MULT:D !! Am depus contestatia atat la garda centrala personal si la judecatoria din calarasi cu posta . Acum nu stiu daca pot tine deschis pana se pronunta instatnta?? Intreb pt ca sunt dezorientat deoarece parerile sunt impartite !!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai pot deschide piscina/clubul??? andreiemanuel andreiemanuel Am o locatie si saptamana trecuta a avut un control de la garda financiara centrala din buc de la rondul Alba Iulia( se stie a venit trimisa pt ca locatia mea ... (vezi toată discuția)
Evaziune fiscala SimonaFlorea29 SimonaFlorea29 Am o nelamurire, daca ma puteti ajuta. In urma unui control din partea departamentului ANAF - AntiFrauda, am primit acuzatia de evaziune fiscala si o sanctiune ... (vezi toată discuția)
Contestaþie împotriva deciziei de impunere mioara2012 mioara2012 buna ziua! Daca am facut o contestatie la decizia de impunere pt ca nu s-a emis respectand art 27 si 28 din codul de procedura fiscala si nu am solicitat (in ... (vezi toată discuția)