avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... retrocedari
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

retrocedari

Buna tuturor

Am si eu nevoie de ajutorul vostru, din nou.:D

Am un dosar de retrocedare depus din 2001.
Situatia e urmatoarea - imobilul si terenul aferent a fost in centrul galatiului unde acum este o piata, o parcare si o intersectie.

Imobilul a apartinut bunicii care a fost deposedata fara sa fie despagubita (actiunea oricum a fost ilegala, cu atat mai mult cu cat era vaduva de razboi)

In anul 2001, tata, ca succesor direct, a facut dosar pentru retrocedarea terenului si despagubire pentru imobil, dosar inca neaprobat. Mentionez ca la dosar sunt toate actele, lucru confirmat de directorul serviciului retrocedari.
Cand m-am interesat ultima data de situatia dosarului, in august, raspunsul a fost..."Stati linistiti, dosarul este aprobat, nu mai e nevoie de nici un act. Are aprobarea din decembrie 2006, mai trebuie sa dam decizia. Dar sa stiti ca nu putem decat sa va despagubim, nu puteti obtine terenul."

Decizia nu a venit.:(

Acum, intrebarile mele sunt urmatoare, in cazul in care este cineva care m-ar putea ajuta:

1. Ce as putea face eu sa grabesc lucrurile, din punct de vedere legal?... inteleg ca nu mai trebuie nimic...decat buna lor vointa de a scrie decizia...:-/

2. Pe terenul pe care a fost cladirea nu este nimic construit. Intr-adevar este o locatie importanta din centrul unui oras, dar nu este nici o constructie pe ea. Ar putea fi retrocedat dreptul asupra locatiei? Exista posibilitatea sa il castig intr-o instanta?

3. Am auzit ca se va renunta la sistemul de despagubire prin bonuri. Stiti ceva...o lege..sa ma informez si eu?

Va multumesc tare
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 22:45, 24 Septembrie 2007
Puteti sa-i mai ,,stresati" amiabil pe cei de la Primarie sa urgenteze cu dispozitia, sau sa actionati Primarul la instanta de contencios administrativ, pentru nesolutionarea cererii.
Restituirea nu se poate face in natura, daca terenul este pozitionat in centrul orasului. Sigur face parte din domeniul public al orasului.
Ordonanta de Urgenta 81/2007 pentru accelerarea procedurii de acordare a despăgubirilor aferente imobilelor preluate în mod abuziv.
Multumesc foarte mult pentru ajutor!

Camelia
Pot sa intreb si eu ceva ? :">

Daca pe un titlu de Proprietate apare numele meu ca mostenitoare a bunicului pentru ca asa a fost emis de catre Prefectura,mai trebuie sa fac succesiune prin notariat dupa dansul in momentul in care intentionez sa instrainez terenul ?
Ultima modificare: Luni, 24 Septembrie 2007
dory.na, utilizator
Titlul este pe numele dvs. deci puteti vinde fara probleme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retrocedare teren pe care s-au construit blocuri nekrous nekrous Ca personana fizica, am facut o cerere de retrocedare pentru un teren de 5ha, preluat abuziv de stat, pe care acum sunt construite blocuri. Dosarul a fost ... (vezi toată discuția)
Totul despre modificarile aduse unor legi (de ex: modificarile la lg. nr. 10/2001) janblanaru janblanaru am cumparat un apt in Constanta, in data de 30 03 1997 pe Lg. 112/1995, cu terenul in folosinta pe durata existentei constructiei, dupa ce am facut demersuri ... (vezi toată discuția)
Retrocedare imobil nationalizat ( pe legea 10) manud manud Ce date are trebui sa contina un formular de renuntare a unui mostenitor in cazul retrocedarii unui imobil nationalizat? (vezi toată discuția)