avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 358 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Acte vanzare autoturism neclare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Acte vanzare autoturism neclare

Buna ziua
Am vandut un autoturism pe chitanta de mana si nu-l gasesc pe actualul "propietar"
pentru a face radierea.
Din acest motiv platesc in continuare taxele pentru autoturism.
Cum sa procedez pentru a rezolva aceasta problema?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: bogobogobogo , utilizator 08:52, 10 August 2010
il dati in judecata si cu hotararea judecatoreasca faceti radierea
Aici vei gasi documentele necesare in cazul radierii in urma unei hotarari judecatoresti.

* Cerere
* Cartea de identitate a vehiculului, daca este mentionata in certificatul de inmatriculare
* Fisa de inmatriculare cu viza circumscriptiei financiare
* Hotarare judecatoreasca ramasa definitiva care impune in mod expres radierea din circulatie a unui vehicul
* Trei exemplare completate ale certificatului de radiere
* Documentul de identitate al solicitantului (original si copie)
* Certificatul de inmatriculare
* Placile cu numarul de inmatriculare
* In cazul in care detinatorul, nu se poate prezenta la ghiseu, acesta poate fi reprezentat de catre o alta persoana, pe baza unei procuri notariale speciale.
* Pentru solicitarile persoanelor juridice, mai sunt necesare si urmatoarele acte:
o adresa inregistrata de solicitare, cu indicarea delegatului autorizat sa depuna si sa ridice documentele de circulatie;
o copia actului de identitate al delegatului;
o copia certificatului de inregistrare eliberat de Oficiul National al Registrului Comertului.
Va multumesc frumos:>
Pentru a obtine hotararea judecatoreasca, e bine sa consultati si un avocat din raza de domiciliu sa va faca cererea si sa va spuna ce aveti de facut; sa nu va inchipuiti ca scrieti doar o simpla cerere si instanta, gata! dispune radierea, ci dimpotriva, va trebui sa demonstrati ca ati predat masina acelui individ, ca a mai vazut si altcineva acest transfer, ca ati primit banii, ca nu il gasiti acum sa inceliniti formalitatile administrative de radiere-inregistrare, etc.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere autoturism Borza Borza Buna.Societatea pe actiuni x vinde on autoturim unei persoane fizice. Tranzactia s-a facut eliberandu-se o factura. Persoana fizica vinde la randul sau mai ... (vezi toată discuția)
Transfer auto pf din bucuresti in hunedoara tasya tasya Buna ziua. Mi-am schimbat domiciliul din Bucuresti in Hunedoara. Autoturismul este inca inmatriculat pe Bucuresti. Doresc sa stiu care este procedura pe care ... (vezi toată discuția)
Pot sa inmatriculez masina pe adresa din buletin dac am viza de flotant in alt juet? laura26_02 laura26_02 mi-am facut viza de flotant pt a ma putea casatori in localitatea in care m-am nascut, dar in care nu mai locuiesc. viza de flotant am folosit-o, dar acum nu ... (vezi toată discuția)