Buna ziua. Detin un certificat de mostenitor dupa mama mea vechi de 20 de ani. Suntem 3 frati si tata. Certificatul de mostenitor este pe numele meu, al altui frate si al tatalui. In certificat este prinsa o cladire si terenul aferent cu cotele clar definite in optimi. Iesirea din indiviziune nu a avut loc, dar tatal meu a facut un contract de v-c pe numele celorlalti 2 frati si a vandut tot, inclusiv partea mea, a lui si a celuilalt frate prins in certificat. Cum pot proceda pentru a-mi recastiga partea care mi se cuvine dupa mama mea?
In primul rand certificatul de mostenitor este nul deoarece nu a fost emis pentru toti mostenitorii.Ar fi trebuit sa cuprinda pe toti cei 3 frati si pe tata si nu doar doi si tatal.
In cel de-al doilea rand, actul de vanzare cumparare este nul, deoarece tatal nu putea vinde decat partea sa si nu intreaga masa succesorala.
Sfatul meu este sa consultati un avocat care sa va ajute sa promovati o actiune in instanta pentru anularea acestor acte si apoi sa faceti partajul si sa iesiti din indiviziune.
av.M.Hornea
Succesiunea
catalinaciobanu
buna ziua,
am o mare problema daca pot sa is pun asa.
parintii mei locuiesc la casa,care casa a fost pe numele bunicii 5 optimi care la randul ei a avut 3 ... (vezi toată discuția)