avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... plata comision fara chitanta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

plata comision fara chitanta

Cineva mi-a recomandat un agent imobiliar. Initial mi-a spus ca imi va lua comision 1%. Nu am am facut contract pt ca a spus ca poate dura mai mult din cauza crizei si sa nu fie in defavoarea mea. Dupa 1 an jumate l-am intrebat de ce nu se vinde casa si mi-a spus ca merge foarte prost piata. In acest timp mi-a gasit citiva cumparatori care acum vorbeau cu mine si stabileam sa ne intilnim sa depunem actele, acum dispareau.L-am intrebat unde da anunturi si am inceput sa caut anuntul meu. Stupoare, firma la care lucra nu avea decit doua trei anunturi, dar nici unul despre casa mea. Nu am inteles de ce o firma are doar asa putine anunturi in comparatie cu celelalte firme Intr-un final gaseste un cumparator care accepta pretul cerut de mine Incasez banii de la cumparator si acum agentul imi spune ca am sa ii dau 2500 de auro. Am rams blocat. Ii propun sa mergem la mine acasa sa stam de vorba, si apoi, incepea sa ma arda o problema: IMI DA CHITANTA PENTRU BANI? A inceput sa tipe ca sint nebun, ca el a cheltuit 2000 de euro cu apartamentul, ca el nu vine acasa la mine, ca poate ii fac ceva ca ce, mai vreau si chitanta dupa ce a dat bani pe anunturi si telefoane si actele pe care le-a scos. Atunci l-am facut si eu hot, mincinos, ca m-a pacalit, Am plecat si de atunci ma gindesc, ca totusi am o datorie morala sa ii dau bani DAR CU CHITANTA pentru ca asa e normal, lucrind la firma imobiliara si sa imi dovedeasca pe ce a cheltuit banii,
Cel mai recent răspuns: Ruxicescu , utilizator 22:55, 3 August 2012
Buna seara.
Nu,nu gresiti.Stiu ce inseamna( unii ) agenti imobiliari.Am o prietena care a avut 2 agentii imobiliare.Cu una era sa dea "faliment "din cauza a 2 ag.(sot+sotie)(masina+benzina+telefoane+atentii pentru urgentarea actelor) .
Parerea mea este sa-i dati cei1%prin cunostinta respectiva(persoana care a recomandat agentul)sa se spele el pe cap cu "obraznicul respectiv".:O
:worthy:
Multumesc pentru idee. Chiar mi-a zis de atentie, adica 100 ron pentru extrasul de carte funciara la urgenta si cind l-am intrebat de ce l-a facut la urgenta a zis : pai cum nu voiai sa incasezi banii de la cumparator?. Pai normal dar era un contract in care termenul limita se apropia si defavorizat era cumparatorul nu eu, caci el pierdea avansul daca nu vira banii la timp.
Asa este, un obraznic cu parul alb, caci are spre 60 de ani. Daca era un pusti mai ziceam, ca viseaza mii de euro. O sa mai las un timp sa treaca si o sa-i trimit banii prin cunostinta.
Da, si noua ni s-a intamplat astazi ceva asemanator si acum cautam o nisa de scapare, poate ne ajuta cineva . Am cautat un apartament de inchiriat pe care l-am gasit printr-o agentie. Am mers la agentie sa semnam contractul dar contractul era doar intre proprietar si chiriasi . Cu agentia nu am facut nici un contract nici noi nici proprietarul apartamentului , dar ei totusi au cerut 200 de euro . Am platit , am plecat, pe drum ne-am dat seama ca nici macar o chitanta nu avem in mana si ne-am intors la agentie . Ei au zis ca ne dau maine chitanta, am vrut sa reziliem contractul in cazul in care nu ne ofera chitanta , ei ne-au amenintat ca ne urmaresc la fisc si cu un limbaj de mahala practic ne-au facut pe noi vinovati de situatie . Oare se poate rezolva ceva? Sa ne luam banii inapoi daca nu e nici un contract semnat cu agentia ? Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comision agent imobiliar teodorescu_mgv@yahoo.com teodorescu_mgv@yahoo.com buna ziua am si eu o intrebare si o mare nelamurire.Am incheiat o tranzactie imobiliara in luna august respectiv am vandut un apartament cu doua camere, ... (vezi toată discuția)
Proprietari treziti-va - vanzare imobile prin agentie dasca7777 dasca7777 Nu inteleg de ce proprietarii nu dau anunturi mai multe pe siteuri si prin ziar. Oriunde sun imi raspunde o agentie imobiliara , care imi ofera detalii si care ... (vezi toată discuția)
Agentie imobiliare mi-a tras teapa Maria Nigel Maria Nigel buna ziua.....iata problema mea. in luna noiembrie 2010 am vrut sa achizitionez un apartament cu credit bancar. Cei de la banca mi-au zis ca in prealabil ... (vezi toată discuția)