avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... comision agent imobiliar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

comision agent imobiliar

buna ziua am si eu o intrebare si o mare nelamurire.Am incheiat o tranzactie imobiliara in luna august respectiv am vandut un apartament cu doua camere, apartament pe care nu l-am anuntat la vanzare printr-o agentie imobiliara, dar dupa anuntul din ziar am fost asaltata de agentii imob. la um moment dat s-a prezentat la noi acasa o agenta cu un client( ulterior am aflat ca sunt finii ei) care au placut apartamentul am facut precontractul la un notariat ales de agentul imobiliar, ocazie cu care agenta ne-a impins sub nas si un contract de comision de 1000 euro pe care noi l-am semnat urmand sa mergem mai departe cu actele cumparatorii dorind apartamentul prin credit bancar. mentionez ca cu aceasta agenta nu ne-am mai vazut decat la notariat la forma finala de semnarea contractului de vanzare cumparare cand si-a cerut comisionul iar eu am solicitat si o chitanta pentru acel comision nu am primit nimic mi-a raspuns ca am contractul drept dovada contract care am observat ca nu are nici-o serie sau numar . Cred ca am gresit cand am semnat acel contract necerand motivarea sumei doar pentru ca a venit cu clientul acasa, eu nu am solicitat ajutorul agentiei, iar cu acel contract eu fiind liber profesionist cheltuielile trebuie sa le justific cu acte doveditoare ( chitante, acte notariale) Poate supar pe cineva cu intrebarea mea dar doresc un sfat legal si corect sunt totusi 1000 euro multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:20, 5 Septembrie 2011
Cititi cu atentie contractul.. el nu dovedeste ca ati si platit, in el scrie ca datorati, ca va angajati sa platiti acest comision.. daca si daca. Trebuie sa va dea chitanta ca ati platit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Agentia imobiliara incalca data din contract Iness01 Iness01 Mi-ar fi de ajutor sfatul dumneavoastra in problema pe care o am eu. Am gasit sa cumparam o garsoniera printr-o agentie imobiliara. Mi-au indicat data de 21 ... (vezi toată discuția)
Agentie imobiliare mi-a tras teapa Maria Nigel Maria Nigel buna ziua.....iata problema mea. in luna noiembrie 2010 am vrut sa achizitionez un apartament cu credit bancar. Cei de la banca mi-au zis ca in prealabil ... (vezi toată discuția)
Agentiile imobiliare cresc pretul pietei !!! radar1man radar1man Cazul meu: Doresc cumpararea unui imobil prin credit. Am gasit apartamentul pe internet (la o agentie) - 48.000 euro. Am fost la vizionare (am semnat ... (vezi toată discuția)