avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1205 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Nerespectarea intimitati corespondentei ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Nerespectarea intimitati corespondentei postale(curier/posta)

Buna ziua, am si io o problema de curand am luat permisul de conducere si ca destinatar cand a fost sa ajunga permisul acasa prin posta/curier nu a fost cine era scris pe foaie adica eu, la dat la alcineva care imi este ruda, in cursul zilei de ieri a venit sa imi spuna sa ii fac cinste si sa ii dau bani ca am luat permisu dak vrea sa mi-l dea(motiv de ingrijorare ca eu am mai avut probleme cu postasul de la mine si ii trimetea tot lui acu 2 ani extrasele de cont de la banca/ aceeasi chestie sa fac cinste ca am bani/si multa corespondenta de a mea se duce la el pe motiv ca cred ca ii este prea lene sa ajunga la mine si se duce la el ca e mai aproape-teoretic din cate stiu postasul are oblicatia sa respecte intimitatea omului si sa se duca oriunde ar fi ca isi ia salariu pe seama asta-si am vorbit cu respectivul postas cred ca de 6 ori i-am atras atentia si mi-a dat diferite scuze) ce pot face in cazul acesta repet ca el cand a aceptat acel plic cu permisul a dat o semnatura care nu este a mea si mi-a si umblat la plic (la fel ca in datile trecute) sincer m-am saturat sa afle tot satu ce fac io si ce bani am in banca(in legatura cu extrasu de a trebuit sa ma duk la banca sa scriu pana si numarul de casa(dar degeaba) intr-un final a trebuit sa ma duk la banca din nou si sa anulez corespondenta extraselor de cont..) ce este de facut cu respectivul si dak puteti sa imi dati niste legi clare cu care pot sa il atentionez(si pe respectivul postas si pe respectivul angajat al firmei de curier(cel cu permisul) nu stiu inca cine a adus permisul - cum a venit prin curier sau prin posta)
Va multumesc frumos, sper din toata inima sa ma puteti ajuta cu niste sfaturi.
Cel mai recent răspuns: Nicolay , utilizator 16:23, 3 August 2010
Actiunile rudei dvs imbraca deja formele si continutul infractiunii de violare a secretului corespondentei (art. 195 C. penal) iar factorul postal ar putea fi tras la raspundere penala pentru abuz in serviciu contra intereselor persoanelor (art. 246 C. penal).
Depinde doar de dvs daca intelegeti sa depuneti plangere penala pentru aceste fapte sau le mai acordati o sansa.
faceti o cerere scrisa catre oficiul postal de unde va vine corespondenta si explicati intreaga situatie de fapt. in cazul in care nu se rezolva problemea dvs puteti sa faceti plangere pentru abuz in serviciu.
Multumesc frumos, acu ramane de mine ce sa fac
imi puteti da un exemplu de cerere scrisa catre oficiul postal ? ca am degand sa ii mai dau o sansa cu toate ca altu nu o dadea dar acu vreau sa stie si seful postei de toata situatia in cauza..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre cuponul de la plata pensiilor Pink_Martini Pink_Martini Postasul aduce un cupon pe care este scrisa suma / valoarea pensiilor, desi persoana ridica pensia de la CEC. problema este ca persoana in cauza este foarte ... (vezi toată discuția)
Dovada inmanare posta Isabela30 Isabela30 In data de 09.11.2018 am primit un plic de la judecatorie sa depun intampinare in 25 de zile Mentionez ca poștașul are obiceiul să trimită plicurile pe ... (vezi toată discuția)
Posta romana Cristina facaeru Cristina facaeru Am avut de primit un plic recomandat pe numele meu si nu mi se pare corect ca poștașul sa o dea soțului odată ce e pe numele meu ...as vrea sa ii fac o ... (vezi toată discuția)